"Слуга народу" лідирує на виборах в Раду в усіх регіонах — соцопитування

Інфографіка
Поділитися
"Слуга народу" лідирує на виборах в Раду в усіх регіонах — соцопитування
Антирейтинг очолює партія Петра Порошенка.

Серед політичних сил, які збираються, або можуть йти на вибори до Верховної Ради, лідирує партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу". Її готові підтримати 43,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями, йдеться в соціологічному опитуванні групи "Рейтинг".

На другому місці у виборі тих, хто вже визначився, опинилась "Опозиційна платформа – За життя" – за неї голоси готові віддати 10,5%, за БПП "Солідарність" планують проголосувати 8,8%, за партію "Батьківщина" – 7,3%, партію "Сила та честь" Ігоря Смешка – 5,1%, партію Святослава Вакарчука "Голос" планують підтримати – 4,6%, "Радикальну партію" Олега Ляшка – 3,3%, "Опозиційний блок" – 3,2%. Рейтинг інших партій менший 3%. Таким чином до парламенту може потрапити вісім політичних партій, якщо прохідний бар'єр таки буде зменшено до 3%, і п'ять, якщо виборче законодавство залишиться таким же, як є сьогодні, тобто прохідний поріг буде 5%.

Соціологи зазначають, що "Слуга народу" лідирує в усіх макрорегіонах, "Опозиційна платформа – За життя" та "Опозиційний блок" мають міцні позиції у південно-східних областях. Інші партії, що зберігають шанси на потрапляння до парламенту, – у центрально-західних.

Партія "Слуга народу" також лідер так званого "другого вибору". Її готові підтримати у разі неучасті свого фаворита у виборах, ще 11,4% респондентів, що мають намір голосувати. За "Опозиційну платформу - За життя" у такому випадку могли б проголосувати ще 7,1%, Партію Святослава Вакарчука "Голос" готові підтримати 6,4%, "Батьківщину" – 5,1%, партію "Сила і честь" 4,9%, "Опозиційний блок" – 4,3%, "Радикальну партію" – 3,7%, "Громадянську позицію" – 3,6%, БПП "Солідарність" – 3,1%.

Водночас антирейтинг партій очолює БПП "Солідарність". За неї за жодних обставин не проголосували б 51,9%.

Читайте також: Богдан оцінив перспективи зміни виборчого законодавства перед достроковими виборами Ради

Опитування проводилося 16-21 травня 2019 року серед населення України у віці від 18 років і старше. Шляхом особистого формалізованого інтерв'ю face-to-face опитано 2000 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Похибка не більше 2,2%

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі