"Слуги" Ткаченко і Дубінський пообіцяли поборотися за крісло мера Києва

Відео
Поділитися
"Слуги" Ткаченко і Дубінський пообіцяли поборотися за крісло мера Києва Вихідці з "плюсів" Коломойського зібралися брати участь в праймеріз © Схеми
Депутати заявили, що мають намір брати участь у праймеріз, на яких президентська партія визначиться із кандидатом.

Члени парламентської фракції "Слуги народу" Олександр Ткаченко й Олександр Дубінський повідомили про наміри взяти участь в праймеріз, на яких президентська партія повинна визначитися з кандидатом у мери Києва.

Ткаченко оприлюднив відеозвернення на своїй сторінці у Facebook, а Дубінський – в Youtube. Обидва приурочили свої заяви до Дня Києва, який цього року відзначають 31 травня.

Два тижні тому депутати від "Слуги народу" публічно закликали президента Володимира Зеленського підтримати відбір кандидатів у мери столиці та обласних центрів на праймеріз. Згодом глава держави заявив, що підтримає переможця праймеріз на виборах у Києві.

Обидва депутати критикували нинішнє керівництво столиці, місцевих депутатів і чиновників. А Дубінський обізвав Віталія Кличка "мером-ідіотом".

Зазначимо, що обох потенційних кандидатів у мери пов'язують із олігархом Ігорем Коломойським. Ткаченко понад 10 років очолював медіахолдинг Коломойського "1+1". Дубінський вів на "Плюсах" авторську програму "Гроші". У ній, а також у своїх блогах він жорстко критикува і критикує противників олігарха: ексголову НБУ Валерію Гонтареву і нинішнє керівництво Нацбанку, п'ятого президента України Петра Порошенка, міністрів, депутатів, які підтримали "антиколомойский" закон тощо.

У жовтні минулого року Ткаченко подавав декларацію на посаду голови Київської міської держадміністрації, але Віталію Кличку тоді вдалося не допустити реального розподілу посад міського голови і голови КМДА.

Читайте також: "Як тебе не любити, Києве мій": Кличко і Шварценеггер привітали киян з днем міста

Нагадаємо, на початку травня президент Володимир Зеленський розкритикував ідею створення додаткових бар'єрів для регіональних політичних партій на місцевих виборах і звинуватив прихильників партизації у "хитрозробленості". Ось лише саме фракція "Слуги народу" була одним з ініціаторів цих обмежень. У квітні голова політради партії "Слуга народу"Олександр Корнієнко в інтерв'ю ZN.UA поділився планами щодо змін законодавства про вибори. Необхідність цих змін політик пояснив необхідністю "структурувати політичний ландшафт" і не допустити загрози сепаратизму.

Подібні ініціативи влади не залишилися непоміченими регіональними елітами. ZN.UA присвятило матеріал створення партії мерів, лідерами якої можуть стати міський голова Києва Віталій Кличко і екс-прем'єр Володимир Гройсман.

Докладніше читайте в матеріалі Ірини Ведернікової "Партія мерів. Отвєтка центру" у ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі