ЗМІ: Українська влада викупили весь тираж книги Януковича

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українська влада викупила весь тираж книги Віктора Януковича Opportunity Ukraine і переправила його в Україну. Як повідомляє газета "Дело", про це в своєму блозі написав професор політології в Радгерському університеті в США Олександр Мотиль.

З його слів, він задався метою купити книгу Януковича й "облазив всі книжкові полиці Львова й Києва", але безрезультатно. Після цього він вирішив пошукати книгу у Відні, де вона й була надрукована видавництвом Mandelbaum Verlag, однак і там її не виявилося.

У результаті Мотиль відправився в саме видавництво, що, як виявилося, розміщено в підвалі.

"Я зайшов туди й побачив між книжкових полиць і стелажів двох чоловіків. Мене запитали, що я хочу, і я відповів, що шукаю книгу президента Януковича, яку не зміг знайти в жодній книгарні Відня", - написав він.

У відповідь на це один із чоловіків розповів йому, що весь наклад був викуплений і відправлений в Україну. Він також продав Мотилю одну з відкладених книг за 19,90 євро.

Як повідомлялося, у вересні "Українська правда" опублікувала дві статті, що викривають багаторазове використання в книзі Януковича частин текстів, які раніше друкувалися різними авторами. Факт плагіату своїх текстів також підтвердив головред журналу "Кореспондент" Віталій Сич.

Пізніше про президентський плагіат написала низка впливових західних видань.

Нагадаємо, раніше влада заявляла, що книга Януковича буде розіслана в іноземні освітні установи, у яких є програми слов'янських досліджень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі