Соціолог пояснив причину падіння рейтингу Зеленського

Поділитися
Соціолог пояснив причину падіння рейтингу Зеленського Рейтинг Зеленського за рік впав майже вдвічі © Сайт президента України
За словами Володимира Паніотто, на рейтинг президента вплинув його проєвропейський курс.

Рейтинг президента України Володимира Зеленського почав різко падати через його проєвропейські заяви, оскільки це засмутило тих виборців, які виступають за зближення з Росією.

Таку думку в інтерв'ю "Укрінформу" висловив відомий соціолог, гендиректор Київського міжнародного інституту соціології, професор Києво-Могилянської академії Володимир Паніотто.

"Найстійкіший тренд – орієнтація на ЄС зросла. І нинішнє керівництво країни також орієнтована на ЄС. Не знаю, на що розраховували виборці Зеленського, але ми досліджували тих, хто в ньому розчарувався. Ті 26%, які розчарувалися у чинному президентові, стали переважно виборцями Бойко. І це саме ті люди, які незадоволені курсом на ЄС. Тому вони більш песимістичні. Вони розуміють, що орієнтація на союз з РФ навряд чи реалізується", – розповів Паніотто.

Він додав, що кількість українців, які виступали за союз з РФ, також зменшилася. Вони тепер підтримують незалежний шлях України і позаблоковий статус.

Читайте також: Поліція знайшла підозрюваного у підпалі чорнобильського лісу

Нагадаємо, що за даними останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології, якби вибори президента України відбувалися наприкінці травня - початку червня 2020 року, то за Зеленського проголосували б 37,6% тих, хто вже визначився з кандидатом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі