Сьогодні в Раді приймуть присягу нових депутатів та спробують зняти недоторканність із двох інших: трансляція

Поділитися
Сьогодні в Раді приймуть присягу нових депутатів та спробують зняти недоторканність із двох інших: трансляція © Сайт партії "Народний фронт"
Також на розгляд парламенту внесено низку законопроектів екологічної та соціальної політики.

Верховна Рада у вівторок, 16 жовтня, через подовжені вихідні напередодні розпочне своє пленарне засідання дещо пізніше, оскільки вранці голови фракцій та комітетів збирались на засідання погоджувальної ради. Розпочнуть засідання парламентарії із прийняття присяги новини народними депутатами, які замінять в парламенті Ірину Єфремову та Тетяну Юзькову, які склали мандат заради роботи в Центральній виборчій комісії.

Відразу після складення присяги парламентарі повинні розглянути питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова.

Далі в порядку денному у першому читання питання екологічної політики, зокрема стратегія державної екологічної політики України на період до 2030 року та законопроект щодо створення території спеціального промислового використання. У другому читанні планують розглянути зміни до програми експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну.

Також в порядку денному законопроект про внесення змін в особливості оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України для жителів Донбасу, зміни до закону "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

Для повторного розгляду з пропозиціями президента подано законопроект "Про приватну детективну (розшукову) діяльність".

Також в порядку денному сьогодні низка постанов про перейменування населених пунктів та призначення парламентських слухань.

Нагадаємо, 25 травня генпрокурор Юрій Луценко вніс в апарат Верховної Ради подання про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності Дмитра Колєснікова і Олександра Вілкула.

Дмитра Колеснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна, яке призвело до відчуження виробничого і лабораторно-побутового корпусу ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Опади" в Дніпрі.

Олександра Вілкула підозрюють у земельних махінаціях на посаді голови Дніпропетровської ОДА в 2011-2012 роках.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі