Рада Європи закликає обстежити Тимошенко і Луценка

Поділитися
© ZN.UA
У Раді Європи відзначають, що якщо здоров'я ув'язнених екс-прем'єра і екс-голови МВС не покращиться, то їх необхідно обстежити за межами в'язниці.

В Раді Європи вважають, що якщо здоров'я ув'язнених Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка не покращиться, їм буде потрібно обстеження у спеціальних медичних закладах.

Про це йдеться у звіті Європейського комітету Ради Європи щодо запобігання катуванням та жорстокому поводженню, присвяченому дотриманню прав ув'язнених у цих СІЗО.

На думку членів комісії, «вони отримали симптоматичне лікування» і їм потрібне обстеження.

«Якщо стан їхнього здоров'я (Тимошенко, Луценка та Іващенка) не покращиться найближчим часом, то їх бажано обстежити у спеціалізованих медичних установах», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, 12 березня пенітенціарна служба заявила про те, що в Качанівській колонії є «всі умови» і необхідні медпрепарати для лікування Тимошенко.

26 січня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про стан демократії в Україні. Депутати ПАРЄ звернулися до українського керівництва з проханням вжити заходів для звільнення колишніх членів уряду та надання їм дозволу на участь у майбутніх парламентських виборах.

У ПАРЄ нагадали, що у випадку, якщо вимоги Асамблеї не будуть виконані, буде розглядатися можливість введення санкцій проти України. !zn

Читайте також:

ПАРЄ не знайшла в Україні політичних ув'язнених

Європейські політики закликали президента УЄФА заступитися за Тимошенко

Генпрокуратура виконає рішення Європейського суду щодо позовів Луценка і Тимошенко


В АП вважають, що Євросуд виправдає Тимошенко і Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі