Рада Європи просить Лукашенка не страчувати звинувачених у теракті

Поділитися
© sudak-forever.ru
Генеральний секретар Ради Європи Турб'єрн Ягланд виступив сьогодні, 30 листопада, зі спеціальною заявою, в якій закликав білоруську владу не виконувати смертний вирок щодо двох громадян, засуджених за вчинення квітневого теракту в мінському метро.

У заяві генсек Ради Європи "закликає владу Білорусі не виконувати смертні вироки щодо Коновалова і Ковальова".
"Злочини, в яких вони були визнані винними, - варварські, але їх покарання не має бути таким же", - підкреслив Т. Ягланд.
Він нагадав, що Білорусь "є єдиною країною в Європі, яка до цих пір застосовує смертну кару" "І я хотів би закликати владу ввести негайний мораторій на її виконання", - сказано в зверненні.
Генсек Ради впевнений, що "жертви і їхні сім'ї заслуговують справедливості, а не помсти".
Як повідомлялося, Верховний суд Білорусі сьогодні, 30 листопада, засудив Дмитра Коновалова та Владислава Ковальова, яких звинувачували в справі про теракт у мінському метрополітені, до вищої міри покарання - до розстрілу.
Вибух у метро прогримів 11 квітня ввечері в годину пік на станції метро "Жовтнева". Теракт забрав життя 15 людей, більше 200 були госпіталізовані. Через добу після вибуху білоруські спецслужби затримали підозрюваних. Суд над ними почався 15 вересня.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі