Справа Гандзюк: Левіну продовжили арешт на два місяці

Поділитися
Справа Гандзюк: Левіну продовжили арешт на два місяці Суд відмовився відпускати Левіна під заставу © glavcom.ua
Підозрюваний в організації нападу на активістку вивчатиме матеріали справи під вартою.

Підозрюваного в організації нападу на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка) залишили під вартою до липня. Про це повідомив прокурор у справі Андрій Сенюк та адвокат Левіна Ігор Мокін, передає Громадське.

За словами прокурора, Левіна просили залишити під вартою саме в ізоляторі тимчасового утримання СБУ через ризи втечі, тиску на свідків, приховування, знищення або спотворення доказів.

Захист назвав ризики не обґрунтованими і просив обрати запобіжний захід з можливістю внесення застави. Суд розглянув обидві сторони та залишив Левіна під вартою до липня без можливості внесення застави.

Крім того, під час судового засідання в якості вільного слухача був адвокат Владислава Магнера Дмитро Ільченко. Він не є захисником Левіна.

Громадське радіо

Читайте також: Навчання в умовах карантину: Міносвіти запустило онлайн-курси

Відзначимо, що зараз з Левіним не проводять слідчих дій. За інформацією прокуратури, він відмовився від будь-яких слідчих дій. на разі триває ознайомлення з матеріалами справи.

30 березня Печерський районний суд продовжив його арешт. Адвокат Левіна зазначав, що після 2 квітня він та його клієнт не будуть брати участь ні в яких слідчих діях.

Олексій Москаленко (Левін) вважається головним фігурантом справи про вбивство Гандзюк. Він виїхав з України у серпні 2019 року, в грудні того ж року СБУ назвала його офіційним підозрюваним в організації нападу на Гандзюк і оголосила в розшук. Левін довгий час переховувався в Болгарії. 24 січня був затриманий, а 16 березня в доставили в Україну.

Детективи називають Левіна кримінальним авторитетом, який працював помічником депутата Миколи Ставицького, а також був радником голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі