Справа "Україна проти РФ" може вплинути на створення трибуналу щодо MH17 – Зеркаль

Поділитися
Справа "Україна проти РФ" може вплинути на створення трибуналу щодо MH17 – Зеркаль © Lana Zerkal / Facebook
Росія понесе відповідальність і повинна буде перед Міжнародним судом виправдовуватися за те, як вона постачала зброю в Україну, каже Зеркаль.

Заступник голови української дипломатії Олена Зеркаль розповіла про те, що розгляд справи "Україна проти РФ" Міжнародному суді ООН в Гаазі може вплинути на створення трибуналу в рамках справи про катастрофу рейсу MH17 Радбезу ООН, передає українське агентство "РБК-Україна" у п'ятницю.

Вона додала, що Росія буде вперше відповідати за порушення міжнародного права та порушення прав людини.

"Це вперше в історії, коли буде відповідати Росія. По всім нашим звинуваченнями, включаючи MH17. По Боїнгу це дуже важливе рішення. Насправді це означає, що Росія понесе відповідальність і повинна буде перед Міжнародним судом виправдовуватися за те, як вона постачала зброю в Україну і те, що відбувалося. Це може вплинути на подальший питання про розгляд створення трибуналу в рамках Ради безпеки ООН", - сказала Зеркаль.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний суд ООН визнав прийнятною скаргу України до РФ щодо тероризму в Донбасі. Суд ООН виніс рішення щодо юрисдикції. Тепер можна застосувати тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму до війни у Донецькій та Луганських областях. Далі Суд може перейти до розгляду справи України проти Росії по суті.





Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі