Справа України проти РФ: Стратегія Росії не спрацювала – оглядач

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Справа України проти РФ: Стратегія Росії не спрацювала – оглядач © International Court of Justice
На реалізацію цієї стратегії працювала вся російська державна система.

Міжнародний суд ООН в Гаазі оголосив про своє проміжне рішення за позовом України проти Росії про порушення останньої двох Конвенцій ООН про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідації всіх форм расової дискримінації. І Москва була впевнена в успіху, а рішення Міжнародного суду щодо своєї юрисдикції по двох конвенціях перевершило найсміливіші очікування Києва, пише оглядач відділу міжнародної політики Володимир Кравченко у своїй статті для DT.UA.

"Серед звинувачень, висунутих Києвом на адресу Москви за порушення Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму - надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням (зокрема, мова йде про трагедію MH17), обстріл Маріуполя, Краматорська, Авдіївки і Волновахи, а також терористичні акти в Харкові, Одесі та Києві. Щодо Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації мова йде про обмеження прав кримських татар і українців російськими окупаційними властями - заборона діяльності Меджлісу, нав'язування російського громадянства, обмеження освіти українською мовою", - пише Кравченко.

Він зазначає, що Росія у своїй юридичній стратегії робила ставку на те, що суд відмовиться визнавати свою юрисдикцію по двох конвенціях.

"Або, що було для російської делегації куди менш прийнятним, визнає юрисдикцію або тільки по конвенції про расову дискримінацію, або за деякими епізодами двох конвенцій. І Москва була впевнена в успіху: на реалізацію цієї стратегії працювала вся російська державна система", - додає оглядач.

Детальніше про те, що Суд в Гаазі підтримав Україну в позові проти Росії, читайте в статті Володимира Кравченка "Перемога права над силою" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі