Справу Данилишина не закрили: в Україні йому як і раніше загрожує арешт

Поділитися
Справу Данилишина не закрили: в Україні йому як і раніше загрожує арешт Богдан Данилишин © lenta-ua.net
Незважаючи на те, що раніше МВС заявляла про закриття справи проти екс-міністра економіки, він досі в Україні є обвинуваченим і в разі повернення до країни йому загрожує арешт.

Проти колишнього міністра економіки Богдана Данилишина, який отримав політичний притулок у Чехії, не закрили кримінальну справу.

"Він, як обвинувачений, виправданий за всіма епізодами обвинувачення. Прокуратура досі повністю не закрила проти Богдана Данилишина кримінальне провадження", - повідомив адвокат екс-чиновника Ігор Фомін.

У 2010-му, коли екс-міністра затримали у Чехії, Генпрокуратурою було направлено подання про його екстрадицію. У документі був перерахований ряд епізодів, за якими він нібито скоїв злочин.

Їх можна розділити на чотири групи: перша пов'язана зі зловживаннями проходження тендерів у київському аеропорту Бориспіль, друга - незаконна закупівля палива для армії.

У третій чиновника звинувачували у лобіюванні інтересів компанії Коді-Трейд, яка виграла тендер на розробку проекту закону про підтримку національного експорту.

Останній пункт - це перелік із 20 компаній, які з подачі Данилишина виграли тендери.

Про закриття кримінальної справи адвокат екс-чиновника дізнався зі ЗМІ, після чого звернувся до Генпрокуратури із запитом. З відповіді випливало, що провадження закрито за двома першими пунктами, а епізоди, пов'язані з фірмою Коді-Трейд і 20 компаніями досі розслідуються.

"Тобто, якщо він (Данилишин) приїде сюди, йому може бути пред'явлено повідомлення про підозру, він може бути обмежений у виїзді, стосовно нього може бути продовжено кримінальне переслідування", - робить висновок адвокат.

Втім, у Генпрокуратурі відмовилися говорити про справу Данилишина, посилаючись на таємницю слідства.

Нагадаємо, 1 березня стало відомо про те, що кримінальне провадження щодо Данилишина закрито ще 12 грудня 2012 року через відсутність складу злочину, повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю МВС України.

У МВС зазначили, що екс-міністр знятий з міжнародного розшуку. "Генеральна прокуратура припинила провадження щодо Данилишина за відсутності складу злочину, і у зв'язку з цим за її поданням він був знятий з розшуку

Як відомо, у січні 2011 року Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чехії. !zn

Читайте також:

Данилишин у Чехії підробляє репетитором і навчає студентів у виші

МВС повідомило про закриття справи проти Данилишина, він більше не значиться у міжнародному розшуку

Данилишин готовий повернутися в Україну "досить швидко"

Біженець Данилишин зібрався в президенти України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі