Справу Мартиненка скерували до Антикорупційного суду

Поділитися
Справу Мартиненка скерували до Антикорупційного суду Адвокати Мартиненка безуспішно намагалися вберегти його від ВАКС © Сайт партії "Народний фронт"
Апеляційний суд зобов'язав суд першої інстанції відправити справу Мартиненко в ВАКС.

Шевченківський районний суд Києва на засіданні в середу, 2 жовтня, передав кримінальне провадження щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до Вищого аникорупцыйного суду, повідомляє "Центр протидії корупції".

"Сьогодні Шевченківський районний суд Києва передав справу екснардепа Миколи Мартиненка та його спільників до Вищого антикорупційного суду. Це справа підсудна виключно ВАКС, адже Мартиненко звинувачується в розкраданні майже 700 млн грн українських держпідприємств", - йдеться в повідомленні ЦПК, поширеному 3 жовтня.

ВУ ЦПК нагадали, що Шевченківський суд намагався використати процедуру вирішення питання підсудності шляхом подання до Апеляційного суду, який звертається до Верховного суду з проханням визначити підсудність провадження. Однак 30 вересня Апеляційний суд повернув подання Шевченківського суду тому, зазначивши, щоб він передав справу до Антикорупційного суду безпосередньо.

Також у ЦПК підкреслили, що Верховний суд надав свою позицію, що кримінальні справи НАБУ ипють бути передані судами безпосередньо до ВАКС. Адвокати Мартиненка заявили відвід суддям. Але судді клопотання відхилили і прийняли рішення передати справу до ВАКС.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року детективи НАБУ затримали ексдепутата від фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка. 22 квітня Солом'янський районний суд Києва відмовив в арешті Мартиненка та відпустив його на поруки народних депутатів.

У травні минулого року САП скерувала до суд справу Миколи Мартиненка і групи осіб. Їм інкримінують ч. 5 статті 191, ч. 3 статті 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч. 1 статті 255 (створення злочинної організації) КК України.

Мартиненка звинувачують у заволодінні коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання чеського обладнання на загальну суму 6,7 млн євро. І заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн доларів шляхом купівлі-продажу уранового концентрату через австрійську компанію-посередника (так звану "прокладку").

21 червня суд повернув САП справу Миколи Мартиненка й інших осіб, підозрюваних у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом, для усунення недоліків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі