Стамбульська конвенція: Зеленський відповів на петицію про насильство щодо жінок

Поділитися
Стамбульська конвенція: Зеленський відповів на петицію про насильство щодо жінок Зеленський підтримує прийняття парламентом конвенції Ради Європи © Сайт президента України
Президент внесе в порядку законодавчої ініціативи на розгляд Верховної Ради відповідний проєкт закону.

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію і підтримав ратифікацію Стамбульської конвенції (конвенції Ради Європи стосовно жінок і домашньому насильству та боротьби із цими явищами).

Про це йдеться у відповіді президента на електронну петицію про ратифікацію Стамбульської конвенції.

"Президент України внесе в порядку законодавчої ініціативи на розгляд Верховної Ради України проєкт Закону України "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьби із цими явищами" після подання Міністерством закордонних справ України у встановленому порядку відповідних пропозицій", - йдеться у відповіді на петицію.

Водночас Міністерству закордонних справ і Міністерству соціальної політики України запропоновано "оперативно опрацювати зазначене питання".

Стамбульська конвенція була укладена у 2011 році і набрати чинності з 1 серпня 2014 року після її ратифікації 10 державами. Україна підписала конвенцію у 2011 році, але не ратифікувала.

Читайте також: Вбивство директора: в київському кінотеатрі знайшли труп

Стамбульська конвенція наголошує, що обов'язком кожного демократичної європейської держави є повністю викорінити насильство у всіх його формах, а також створити систему запобігання насильства над жінками і належного покарання винних. Відповідальними за її реалізацію визначаються не тільки державні органи, а також громадянське суспільство, недержавні установи та медіа.

Нагадаємо, більше 2,5 млрд дівчат і жінок у всьому світі страждають через дискримінаційних законів та недостатності правового захисту.

Детальніше про те, скільки винуватців злочинів залишаються без покарання, а жертв - без шансів на відшкодування збитків, якщо у справі правоохоронці та інші причетні професіонали займають позицію обвинувачів читайте в статті Олени Подолян "Союз насильства та системи" на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі