Стартувала реєстрація кандидатів на місцеві вибори

Поділитися
Стартувала реєстрація кандидатів на місцеві вибори Реєстрація на вибори триватиме до 27 листопада
18 листопада починається процес висунення кандидатів на перших місцевих виборах.

Розпочався процес висунення кандидатів на місцевих виборах 22 грудня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

Наголошується, що 18 листопада починається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

Подача в територіальні виборчі комісії (ТВК) документів для реєстрації кандидатів триватиме до 27 листопада включно. А до 28 листопада включно ТВК будуть приймати рішення про реєстрацію кандидатів.

"Слід зазначити, що близько 30 політичних партій подали в ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь їх місцевих організацій у перших місцевих виборах разом з копією статуту партії", - йдеться в повідомленні.

Перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, призначені на 22 грудня 2019 року, відбудуться в 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міська ОТГ) в 21 області України.

За попередніми підрахунками, у виборах зможуть взяти участь понад 380 тисяч виборців. У ЦВК повідомили, що загальна сума на їх підготовку і проведення становить 21 млн 842,2 тис. грн.

Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених виборах 16 громадським організаціям.

Раніше повідомлялося про те, що переважна більшість жителів окупованої частини Донецької і Луганської областей, а саме 67,4%, упевнені в необхідності проведення місцевих виборів в "ДНР/ЛНР", однак близько третини, а точніше 31,9%, не відчувають такої потреби.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі