Суд над українськими моряками відбудеться в окупованому Сімферополі

Поділитися
Суд над українськими моряками відбудеться в окупованому Сімферополі ФСБ виклала в мережу відео "зізнання" українських моряків © скриншот видео Youtube
Моряків, які були затримані російськими прикордонниками в акваторії Чорного моря, судитимуть за статтею незаконного перетину кордону.

Завтра, 27 листопада, в окупованому Сімферополі відбудеться суд над українськими моряками, які були затримані 25 листопада прикордонною службою Росії в акваторії Чорного моря. Про це написав у своєму Facebook народний депутат Антон Геращенко.

"Завтра в Київському районному суді українського міста Сімферополь пройде судилище над екіпажами незаконно по-піратськи затриманих членів екіпажів українських військових кораблів", - поінформував він.

На думку депутата, суд відбудеться в Сімферополі, а не в Керчі, так як там є великий аеропорт і на процес зможе, як він сказав, "злетітися якомога більше російських пропаган*онів та їх зарубіжних колег".

Нагадаємо, російські прикордонники атакували і захопили три українських судна ВМС України, які слідували з Одеси до Бердянська. Поранення отримали шість українських моряків, всього у РФ незаконно утримуються 23 особи. У Росії українських моряків звинуватили в незаконному перетині кордону і змусили зізнатися на камеру в навмисності своїх дій.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що відповідно до Женевської конвенції 1949 року, захоплені Росією українські моряки є військовополоненими.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі