Суд скасував перерахунок голосів на окрузі Пашинського

Поділитися
Суд скасував перерахунок голосів на окрузі Пашинського В окрузі близько 300 виборчих дільниць
За словами голови ЦВК, перерахунок голосів на 64-му окрузі затягнув би підведення підсумків голосування.

Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Житомирського окружного адмінсуду про перерахунку голосів на всіх виборчих дільницях одномандатного округу №64, заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук. Всього в окрузі 299 виборчих дільниць.

"Вчора Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував зазначене рішення Житомирського окружного адміністративного суду. Дуже ретельно було розглянуто справу, всі документи, всі докази", - розповіла Сліпачук під час брифінгу

За її словами, перерахунок голосів на 64-му окрузі дуже вплинув би на час і порядок підведення підсумків позачергових парламентських виборів через те, що рішення Житомирського окружного адмінсуду стосувалося як одномандатного виборчого округу, так і загальнодержавного.

Нагадаємо, 22 липня в Коростень поліція відправила вертоліт з бійцями спецпідрозділу ТОР для забезпечення правопорядку під час підрахунку голосів.

Пізніше Житомирський окружний адмінсуд зобов'язав окружну виборчу комісію перерахувати голоси на окрузі №64 за позовом довіреної особи кандидата від пропрезидентської партії "Слуга народу" В'ячеслава Сігачова.

Згідно з даними ЦВК, вибори в одномандатному окрузі виграв член парламентської фракції БПП Володимир Арешонков, який балотувався як самовисуванець. Він заручився підтримкою 22 065 або 27,63% виборців. Сігачов поступився Арешонкову 640 голосів і з результатом 26,83% (21 416 голосів) посів друге місце. На третьому опинився голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський з 18,04%. За нього проголосували 14 402 виборця. Всього в окрузі балотувалися 10 кандидатів.

За підсумками опрацювання ЦВК 100% протоколів у "Слуги народу" 43,16%, в "Опозиційної платформи – За життя" - 13,05%, ву "Європейської Солідарності" - 8,10%. "Батьківщина" отримала 8,18%, "Голос" - 5,82% голосів виборців.

За попередньою інформацією, фракція "Слуги народу" складатиметься з 254 осіб (124 списочники і 130 мажоритарників). "Опозиційна платформа – За життя" проводить до Ради 43 депутати (37 списочників і шість мажоритарників), "Батьківщина" - 26 (24 списочники і два мажоритарники), "Європейська Солідарність" - 25 депутатів (23 списочники і два мажоритарники). "Голос" може отримати 20 депутатських мандатів (17 за списком і три по мажоритарці). Також у Раді дев'ятого скликання буде ще 56 мажоритарників, 46 з яких брали участь у виборах як самовисуванці.

Зазначимо, що на позачергових виборах була зафіксована рекордно низька явка: за даними ЦВК, на дільниці прийшли менше 50% виборців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі