Суд відхилив черговий позов Гриценка до ЦВК

Поділитися
Суд відхилив черговий позов Гриценка до ЦВК Гриценко продовжує судитися з ЦВК
Судове рішення буде оскаржене у Верховному суді.

Суд відмовився задовольняти позову кандидата в президенти України Анатолія Гриценка про повторний розгляд Центральною виборчою комісією його заяви щодо повноцінного доступу до реєстру виборців. Відповідне рішення було винесено Шостим апеляційним адміністративним судом на засіданні у вівторок, 19 лютого, передає "Інтерфакс-Україна",

Позивач просив суд зобов'язати ЦВК розглянути його заяву про внесення змін до постанови від 26 березня 2014 року щодо доступу до Державного реєстру виборців. Зокрема, Гриценко наполягає на наданні кандидату в президенти можливості працювати з електронною копією бази даних реєстру за межами будівлі ЦВК без доступу третіх осіб.

Представник Гриценка в ЦВК Руслан Чорнолуцький повідомив, що рішення адмінсуду буде оскаржене у Верховному суді України.

Анатолій Гриценко подав судовий позов до ЦВК через обмеження його доступу до реєстру виборців 31 січня. Політик наполягав на визнанні незаконними дій ЦВК, яка дозволила йому працювати з базою даних виключно в приміщенні Комісії з використанням її обладнання. У позові він просив надати йому копію бази даних з можливістю віддаленого доступу до неї зі свого обладнання. Гриценко констатував, що одна людина фізично не зможе перевірити реєстр на наявність "мертвих душ".

4 лютого Окружний адмінсуд Києва відхилив позов Гриценка., а 9 лютого Верховний суд – відмовився задовольняти апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

Раніше заступник начальника Центрального виборчого штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань Микола Катеринчук повідомив, що до списків виборців з часу минулих виборів, а саме виборів до місцевих рад 2015 року, не вносились корективи, зокрема з реєстру не були вилучені близько 4% "мертвих душ".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі