Суд відмовив Тимошенко в задоволення її позову проти Порошенка

Поділитися
Суд відмовив Тимошенко в задоволення її позову проти Порошенка
У суді зазначили, що ЗМІ можуть висвітлювати новини за участі Порошенка на власний розсуд.

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду повністю відмовила у задоволенні адміністративного позову кандидата на пост президента, лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко до іншого кандидата та діючого президента Петра Порошенка щодо його передвиборної агітації. У суді заявили, що передвиборної агітації слід відносити будь-яку інформацію із закликом голосувати, або не голосувати за певного кандидата на виборах.

Згідно із повідомленням суду, позовні вимоги стосувалися визнання протиправними дій Порошенка щодо проведення передвиборної агітації та встановлення фактів використання інших коштів, крім коштів свого виборчого фонду, при фінансуванні передвиборної агітації.

"На переконання позивача, під час виступу 14 лютого у Харкові з нагоди 85-ї річниці від дня заснування АТ "Турбоатом" відповідач здійснював агітацію за себе як кандидата у президенти шляхом виголошення подальших цілей та окремих тез власної передвиборчої програми", - йдеться у повідомленні.

Представник Порошенка у відповідь заявив, що поїздка чинного глави держави до Харківської області була спланована заздалегідь і під час промови він виступав саме як президент, а не кандидат на цю посаду. Також він додав, що промова президента не містила закликів голосувати або не голосувати за певного кандидата і не обговорювалася передвиборча програма жодного кандидата.

"Колегія суддів відмовила повністю у задоволенні адміністративного позову кандидата на пост президента Юлії Тимошенко", - заявили у суді в четвер.

Щодо поширення в ЗМІ новини за участю Порошенка, то в суді зазначили, що медіа вправі самим вирішувати у якій формі висвітлювати робочі поїздки президента.

Раніше в штабі кандидата в президенти, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко заявили, що від імені їхньої партії громадянам пропонують за 500 гривень за підтримку Тимошенко на виборах президента і звинуватили в махінаціях чинного президента і опонента на виборах Петра Порошенка.

В четвер Служба безпеки України заявила про проведення близько 30 обшуків в різних регіонах країни в справі про втручання у вибори за схемою "виборчих пірамід". І хоча заступник глави СБУ Віктор Кононенко заперечує, що обшуки проходять в штабах політсил, проте в партії "Батьківщина" вранці повідомили про обшуки вдома у працівників штабу Тимошенко.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі