Суд відправив книгу Онищенка на семантичну експертизу

Поділитися
Суд відправив книгу Онищенка на семантичну експертизу Книгу Онищенка про Порошенка вивчать лінгвістичні експерти © Влад Содель / Апостроф
Експертиза призначена в рамках справи про втручання в роботу колишнього прем'єра Арсенія Яценюка.

Печерський райсуд Києва призначив семантико-текстуальну експертизу книги депутата-втікача Олександра Онищенка "Петро П'ятий. Правдива історія про українського диктатора" у справі про втручання в роботу колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Клопотання про проведення експертизи подав слідчий Національної поліції. Про це йдеться у постанові суду від 18 червня.

Так, під час досудового розслідування було встановлено, що публічні заяви Онищенка, а також публічно продемонстровані ним матеріали містять відомості про те, що він отримав вказівку організувати антикампанію проти Яценюка, щоб згодом його рейтинг впав з 30% до 1%. Зазначається, що відставка Яценюка з посади прем'єр-міністра України "була спланована". Медійна антикампанія "тривала 10 місяців і щомісяця на неї витрачали 3 млн доларів".

У постанові зазначено, що семантико-текстуальний аналіз уривків книги необхідний "для з'ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження", сама експертиза не пов'язана з встановленням фактичних даних про автора.

Експерти досліджуватимуть об'єктивний зміст восьми фрагментів тексту, в кожному з яких повинні дати пояснення щодо того, що вони є фактичними твердженнями, яке смислове навантаження несуть і чи містять негативну інформацію про прем'єр-міністра.

Нагадаємо, що Олександр Онищенко, підозрюваний у грошових махінаціях з реалізацією газу, стверджує, що Петро Порошенко "доручив йому організувати піар-кампанію проти тодішнього прем'єр-міністра Яценюка". За його словами, президент віддав це доручення нібито через те, що "підконтрольні прем'єру люди продали газ для потреб населення за комерційною ціною і використали ці кошти для фінансування виборчої кампанії НФ".

Група депутатів фракції "Народний фронт" відвідала Національне антикорупційне бюро і вимагала розслідувати факти "політичної корупції і брудної кампанії проти прем'єр-міністра Яценюка", які озвучив Онищенко.

11 травня Нацполіція відкрила кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка з метою його відставки з поста прем'єр-міністра.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі