Суд може не взяти до уваги плівки Мельниченка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Суд має вирішити, чи є записи екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка доказами у кримінальній справі проти колишнього президента України Леоніда Кучми. Про це Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив в ефірі телеканалу «1+1».

Генпрокурор нагадав, що у кримінальній справі проти колишнього президента України Л.Кучми у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе йде ознайомлення сторін процесу з матеріалами справи. За словами В.Пшонки, Л.Кучма та його адвокати знайомляться з матеріалами справи, і потім справу буде передано до суду.

«Але відомо, що є рішення Конституційного Суду, який чітко визначив, що є стаття 62 Конституції України, яка повинна тлумачитися в тому сенсі, якщо докази зібрано у законних рамках, то вони мають бути доказами, якщо це не в рамках закону, а з порушенням закону - іншим шляхом, це не має йти у докази», - підкреслив він.

«Це серйозне тлумачення Конституційного Суду і я за те, щоб докази використовували тільки ті, які здобуто законним шляхом», - сказав Генпрокурор, при цьому він підкреслив: «Але я за те, щоб рішення приймав суд, нехай суд вивчає справу, докази, які є, дає свою правову оцінку цьому і приймає законне рішення».

Відповідаючи на уточнююче питання, чи означає це, що «плівки» М.Мельниченка не буде залучено судом в якості доказів, Генпрокурор сказав: «Нехай вирішує суд».

Нагадаємо, 22 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно колишнього президента України Леоніда Кучми. За словами першого заступника генпрокурора, Кучма підозрюється в перевищенні влади, наданні незаконних розпоряджень керівництву МВС, що призвело до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Окрім того, він заявив, що записи колишнього охоронця екс-президента України Леоніда Кучми Миколи Мельниченка визнано речовими доказами у справах, порушених за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі