Доля перемовин про асоціацію вирішиться у найближчі два тижні

Поділитися
Якщо перемовини щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде завершено на технічному рівні у найближчі два тижні, документ може бути парафовано до кінця поточного року, заявляє представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

"Наступні два тижні будуть вирішувати всю долю перемовин, які тривали понад 4 роки - якщо за два тижні на технічному рівні нам вдасться завершити перемовини, провести останній раунд, тоді буде можливість парафувати документ до кінця року", - сказав він у Брюсселі.

Представник України при ЄС стверджує, що Брюсселю для підготовки документа для парафування на технічному рівні щодо завершення перемовного процесу потрібно мінімум шість тижнів.

К.Єлісєєв уточнив, що в даний час сторони працюють над узгодженням дати проведення чергового раунду перемовин. "Дата проведення останнього, як я сподіваюся, раунду перемовин, зараз узгоджується, але я впевнений, що він відбудеться вже найближчим часом", - підкреслив він.

За словами українського дипломата, готовність документа становить 98%. Ніяких інших умов для того, щоб документ не було парафовано, не існує, стверджує він.

Відповідаючи на питання про залежність парафування Угоди про асоціацію від рішення щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, представник України при ЄС сказав: "Станом на сьогодні для завершення перемовин і парафування Угоди жодних політичних умов з боку ЄС не існує. Це зафіксовано і в резолюції Європейського парламенту, яка нещодавно була прийнята у Страсбурзі. Хотів би нагадати, що в резолюції висловлюється сподівання, що документ буде парафовано на Саміті Україна-ЄС, хоча і наголошується, що підписання та ратифікація можуть бути поставлені під загрозу, якщо не буде забезпечено справедливий, прозорий і неупереджений процес розгляду відомої Вам справи".

Нагадаємо, Верховна Рада України вирішила перенести розгляд президентського законопроекту №9221 про внесення змін до Кримінального кодексу щодо гуманізації правопорушень у сфері господарської діяльності. Як повідомив раніше в ексклюзивному інтерв'ю ZN.UA голова профільного комітету Віктор Швець, у разі прийняття внесених поправок Юлію Тимошенко повинні будуть звільнити з під-варти і зняти з неї всі звинувачення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі