Сюмар розповіла про допит у ДБР у справі про призначення Гройсмана прем'єром

Поділитися
Сюмар розповіла про допит у ДБР у справі про призначення Гройсмана прем'єром Сюмар нагадала, що справу про "узурпацію влади" відкрили за заявою пов'язаних із Медведчуком депутатів
За словами депутата, ДБР вже відвідали кілька десятків її колег по фракції.

Слідчі Державного бюро розслідувань допитали народного депутата Вікторію Сюмар у рамках справи про "узурпацію влади", зареєстрованої за заявою Нестора Шуфрича і Василя Німченка – депутатів, пов'язаних із Віктором Медведчуком.

"Сходила на допит до ДБР в якості свідка у справі, порушеній за заявою Шуфрича і Німченка, в якій вони звинувачують коаліцію в Раді восьмого скликання в "узурпації державної влади", - повідомила Сюмар на своїй сторінці у Facebook у четвер увечері, 15 серпня.

Політик підкреслила, що розголошувати матеріали деталі допиту не має права. Вона також дала зрозуміти, що вважає кримінальне провадження юридично безглуздим і політично мотивованим.

"Слідчі ДБР витрачають багато часу і ресурсів на допити депутатів, розслідуючи - чи "узурпували державну владу" депутати коаліції законно обраного парламенту України. Думаю, попереду ще багато дивних юридичних формулювань, які в нормальних країнах прямо називає політично мотивованими", - додала Сюмар.

Депутат повідомила, що раніше на допити у згаданій справі ходили її колеги по фракції "Народного фронту". Депутат Ганна Гопко у коментарі до посту Сюмар повідомила, що три тижні тому її теж допитували як свідка.

DT.UA вже повідомляло про звернення Василя Німченка і Нестора Шуфрича до ДБР. Парламентарі, пов'язані з Віктором Медведчуком, стверджують, що п'ятий президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і прем'єр-міністр Володимир Гройсман "діючи спільно, у змові, з прямим умислом на захоплення неконституційним і незаконним способом державної влади (...) вдалися до зловживання службовим становищем і прямого порушення конституційних норм...". За твердженням заявників, Порошенко, Парубій і Гройсман нібито вчинили "злочини, що полягають у захопленні державної влади, змові з її захоплення, зловживанні владою і службовим становищем". На думку Німченка і Шуфрича, на момент призначення нового голови уряду, у Верховній Раді нібито вже була відсутня коаліція депутатських фракцій, яка, згідно з Конституцією, має виключне право висувати кандидатуру прем'єр-міністра.

Звернення надійшло до ДБР до винесення Конституційним судом рішення щодо указу Володимира Зеленського про розпуск Ради і дострокові вибори.

"Але тепер депутатське звернення стає для згаданих у ньому осіб більш небезпечним. Оскільки вердикт КС побічно підтвердив відсутність у Раді коаліції. Чому побічно? Тому що прямої відповіді в рішенні немає. КС підтвердив конституційність президентського указу, але чітко сказати - була коаліція чи ні - не зміг, точніше, не захотів", - пише Вікторія Морозова у своєму матеріалі для DT.UA.

Докладніше читайте в статті "Про неминуче" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі