Тарас Чорновіл впевнений, що розв'язка справи про загибель його батька близька

Поділитися
© ria.ru
У справі про смерть лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола з'явилися певні зрушення, але без ексгумації тіла не обійтися. Про це в інтерв'ю ForUm'у розповів син загиблого, народний депутат України Тарас Чорновіл.

У справі про смерть лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола з'явилися певні зрушення, але без ексгумації тіла не обійтися. Про це в інтерв'ю ForUm'у розповів син загиблого, народний депутат України Тарас Чорновіл.

«Певні зрушення є. Але дозвольте мені уникнути коментарів. Зрозумійте одне, я розмовляв зі слідчим, ознайомився з деякими документами, і, хоча не підписував «нерозголошення», не хочу це надавати розголосу. Там не було особливо таємної інформації, але є певні моменти, стосовно яких я не хочу підставляти слідство», - сказав він.

За словами Тараса Чорновола, у цій справі ще будуть проведені певні процесуальні дії: «Шанси довести справу до реального завершення, встановлення фактів, на мій погляд - є. Я довіряю слідчим».

Він зазначив, що за президентства Віктора Ющенка були відверті фактори дезорганізації слідства, спроби завести їх у глухий кут. «У нинішній влади не залишилося людей, які могли бути безпосередньо причетні до справи вбивства В'ячеслава Чорновола, оскільки вони вже вивітрилися методом броунівського руху. Тому, цілком ймовірно, політичного чинника не буде. А суто юридично можливість вийти на розв'язку справи є. І вона дуже висока. Чи втрутиться сюди знову політика, мені важко сказати. Поки я дуже сподіваюся, що справу буде розкрито. І нехай не скоро, але це відбудеться», - зазначив він.

Також він повідомив, що без ексгумації тіла В'ячеслава Чорновола не обійтися, оскільки «там виникають обставини, які повністю змінюють суть справи». «Більше, вибачте, сказати не можу», - відзначив син загиблого лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола.

Що стосується дозволу на ексгумацію тіла, то, за словами Тараса Чорновола, незважаючи на те, що закон її не вимагає, слідчі не практикують проведення її без підписів прямих родичів. «В даному випадку мова йде про трьох родичів, про двох синів, мене і Андрія, і про дружину Атену. Андрій ще раніше дав дозвіл і не відкликав його. Я, у зв'язку з політичними обставинами, відкликав свій дозвіл. Зараз, як я вже сказав, я готовий підтвердити дозвіл, але справа має йти у суворій відповідності з усіма юридичними правилами і не містити політичного підтексту. Якою буде позиція пані Атени - мені важко сказати», - резюмував Тарас Чорновіл.

Раніше повідомлялося, що у 2009 році Тарас Чорновіл заявив, що має намір дати згоду Генеральній прокуратурі на ексгумацію тіла свого батька після виборів президента.

У свою чергу, генеральний прокурор України Олександр Медведько заявив 22 липня 2010 року, що питання ексгумації тіла В'ячеслава Чорновола буде вирішено після зустрічі з його сином, народним депутатом Тарасом Чорноволом.

25 березня 1999 року лідер Народного Руху України (НРУ) В'ячеслав Чорновіл трагічно загинув в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся з «КамАЗом» із причепом, який розвертався на шосе. Загинув також водій політика Євген Павлов, постраждав прес-секретар.

За матеріалами ForUm

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі