Тейлор перерахував озброєння, що Україні буде отримувати від США

Поділитися
Тейлор перерахував озброєння, що Україні буде отримувати від США Тейлор розповів про переговори Міноборони України з американцями © Facebook/Луганська обласна державна адміністрація
Діалог між США та Україною про постачання озброєнь триває.

Сполучені Штати Америки і Україна продовжують діалог про озброєння, постачання яких зацікавлена українська сторона, повідомив колишній тимчасовий повірений у питаннях США в Україні Вільям Тейлор. Дипломат уточнив, що Конгрес вже затвердив поставки декількох видів озброєнь, а також запевнив, що вони будуть продовжені.

"Українська влада, український міністр оборони та його команда щільно співпрацюють із людьми в нашому посольстві в Києві, щоб отримати відповідь саме на це питання. Ми хотіли б продовжити діалог із Міністерством оборони України та начальником Генштабу про те, які конкретно системи вам потрібні. Такого роду обговорення тривають", - розповів Тейлор в інтерв'ю "ТСН", опублікованому в суботу, 4 січня.

Говорячи про види озброєнь і техніки, постачання якої вже схвалені Конгресом, посол згадав протикорабельні ракети, безпілотні літальні апарати і радіокомунікаційне обладнання.

"Це те, що надходить. Це те, що надходитиме. І це важливий компонент для того, щоб Україна могла захищатися від росіян", - підкреслив американський дипломат.

Як повідомлялося, 21 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає виділення 300 млн доларів військової допомоги Україні.

У грудні Міністерство оборони України уклало контракт на поставку другий партії американських ПТРК Javelin. У 2018 році США продали Україні 37 протитанкових комплексів і понад 200 ракет до них.

З 2014 року США поставили в Україну близько 400 одиниць озброєння і військової техніки і 9,5 тисяч одиниць інших приладів і техніки в рамках військової допомоги.

Детальніше про американську військову допомогу Україні читайте в статті Юрія Бутусова "Військова техніка США для України: політичний символізм і цілепокладання" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі