Тимошенко: Янукович схожий не на Путіна, а на пізнього Брєжнєва

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Лідер партії «Батьківщина», екс-прем'єр України Юлія Тимошенко в інтерв'ю австрійській Der Standard заявила, що президент Віктор Янукович схожий не на попереднього російського президента, а нині прем'єра Володимира Путіна, а на «пізнього Брєжнєва».

«Про це свідчить той самий інтелектуальний рівень і вся абсурдність влади, а також постійне зміцнення радянської ідеї про те, що вся влада повинна бути зосереджена в одних руках. Сьогодні в Україні немає поділу влади», - констатувала Ю.Тимошенко, підбиваючи рік президентства В.Януковича.

За її словами, всі гілки влади перебувають у руках людини, що «танцює під дудку українських олігархів».

У зв'язку з цим Тимошенко очікує від ЄС вірної оцінки того, що відбувається сьогодні в Україні. «Ми вважаємо, що, заявивши про своє щире бажання вступити в ЄС, стати членом європейської сім'ї, Україна взяла на себе низку зобов'язань. Вони стосуються зміцнення свобод, прав людини, демократії, визнання верховенства закону і справедливості у соціальній сфері, а також відкриття економіки. А якщо цього не відбувається, то ЄС, який веде з Києвом переговори щодо угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, має поставити собі питання про те, чи не суперечить риторика президента його діям і уявним реформам», - вважає екс-прем'єр України.

Ю.Тимошенко також повідомила про свій намір брати участь у парламентських виборах 2012 року. «Ми знаємо, як реформувати країну, як привести Україну до справедливості, закону і правової державності. Як зробити її привабливою для інвесторів». Вибори, зауважує вона, є інструментом у боротьбі за незалежну і інтегровану в європейське співтовариство Україну.

Слідство, яке ведеться у даний час проти неї та її уряду, Ю.Тимошенко вважає засобом тиску.

Відповідаючи на питання кореспондента про те, чому сьогодні падає популярність як правлячої еліти, так і опозиції, Ю.Тимошенко говорить про те, що чинній владі вдається закріплювати в розумі громадян міф про те, що в тому, що відбувається, винна не вона, а її попередники. «У цій системі придушень та інформаційної блокади великим досягненням є вже той факт, що опозиція взагалі існує. Як ви могли помітити, в інших країнах на пострадянському просторі опозиції не існує зовсім», - вважає вона.

На думку Тимошенко, у тому, що не вийшло на практиці реалізувати ідеї Помаранчевої революції, винен колишній президент Віктор Ющенко, який зрадив всіх українців. «Він відкрив двері для фінансових кланів в економіку і політику».

І тим не менше, зауважує на закінчення Ю.Тимошенко, український народ відрізняє від його сусідів із СНД те, що він дізнався, що значить свобода, життя без цензури і насильства. «Тому нікому не вдасться повністю знищити свободу, повернувши державу у брежнєвські часи», - впевнена Ю.Тимошенко.

За матеріалами Der Standard, Inopressa.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі