Ткаченко вимагає аудиту діяльності Кличка і роботи КМДА

Поділитися
Ткаченко вимагає аудиту діяльності Кличка і роботи КМДА © Олександр Ткаченко Facebook
Він звернувся до прем'єра з проханням ініціювати відповідну процедуру.

Керівник комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики (фракція "Слуга народу", колишній генеральний директор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко звернувся до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням ініціювати загальний аудит діяльності міського голови Києва Віталія Кличка, Київської міськдержадміністрації та підлеглих структур.

"...я звертаюся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з депутатським запитом і з проханням ініціювати загальний аудит діяльності мера Києва Ст. Кличко, Київської міської державної адміністрації та підпорядкованих структур. Аудит, який був запланований ще в часи Гройсмана, але так і не було проведено", - написав Ткаченко у своєму Facebook.

За його словами, близько 200 кримінальних проваджень стосовно чиновників КМДА, розпочатих за часів мера Кличка, "так і не були доведені до фінального завершення", "жодного злодія – за гратами".

"Тому я разом з колегами наполягаю на негайному ухваленні нового закону "Про столицю" і проведення дострокових виборів міського голови і Київради на його основі", - підсумував він.

Нагадаємо, Кабмін погодив звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка і направив відповідне подання уряду на підпис президенту Зеленському.

У відповідь Віталій Кличко заявив, що вважає таке рішення неконституційним, а звільнити його можуть тільки кияни.

12 вересня Кличко оголосив про консультації з керівництвом депутатських фракцій та груп Київської міської ради щодо дострокового припинення повноважень Київради 8-го скликання, консультації відбудуться 17 вересня.

Зазначимо, що у Києві на пост глави КМДА, як правило, президенти призначали обраних мерів. Винятками були тільки Іван Салій, який очолив КМДА при президенті Леоніді Кравчуку в 1993 році, не будучи мером, а також Олександр Попов, призначений Віктором Януковичем восени 2010 року замість Леоніда Черновецького.

У президента Володимира Зеленського хочуть призначити новим очільником Київської міської держадміністрації колишнього гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка.

Докладніше про правові колізії щодо посади мера та голови КМДА читайте у статті Олександра Сергієнка "Столиця дежавю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі