"Тотального не буде, лише адаптивний" — Шмигаль зробив прогнози стосовно карантину в Україні

Поділитися
"Тотального не буде, лише адаптивний" — Шмигаль зробив прогнози стосовно карантину в Україні "Померлі люди — це реальність, захворілі тисячі людей в Україні - це реальність"
"Ослаблення карантинних заходів і загальна втома суспільства від жорсткого карантину призвели зараз до зворотного ефекту. Люди перестали боятися коронавірусу".

Тотальний карантин в Україні може призвести до катастрофічних наслідків, тому й далі країна рухатиметься по адаптивній моделі. Про це заявив прем'єр-міністра Денис Шмигаль, повідомляє "Перший західний".

За його словами, причин, чому останніми днями в Україні спостерігається стрибок кількості нових інфікованих, є декілька.

"Ми бачимо тенденцію, яка надзвичайно насторожує, на даний момент. Для того, щоб не отримати таку хвилю, як була в Італії або Іспанії, звісно, ми зараз повинні вживати певних заходів. Повний карантин - він руйнує економіку і може викликати ще більш фатальні наслідки, ніж просто коронавірус. Тому Україна перейшла і використовує модель адаптивного карантину. Європа теж зараз називає такі моделі локальними карантинами", - заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр додав, що фактично ні Львів, ні Львівська область досі не перейшли навіть до другого етапу послаблення карантинних обмежень. Попри це, щодня там фіксують все більше нових заражених.

На думку Шмигаля, "суспільство занадто рано розслабилося".

"Ослаблення карантинних заходів і загальна втома суспільства від жорсткого карантину призвели зараз до зворотного ефекту. Люди перестали боятися коронавірусу. Хтось почав поширювати міфи, фейки про те, що коронавірусу не існує, і це залякують. Але померлі люди - це реальність, захворілі тисячі людей в Україні - це реальність, зростання кожного дня кількості захворілих - це теж реальність", - пояснив зростання кількості нових випадків Денис Шмигаль.

Він зазначив, що наразі головне – це усвідомлення того, що свідомість людей є тим самим запобіжником, який дозволить подолати хворобу, а "розслабитися" можна буде лише тоді, коли вона перестане бути летальною.

"З наступного тижня, вже з понеділка і Національна поліція, і Державна служба захисту прав споживача буде застосовувати до тих установ, організацій, закладів, які допускають наявність людей без масок, без соціальної дистанції, без дезінфекції. Тобто, буде штрафуватися і заклад, в якому такі люди знаходяться, і безпосередньо люди, які знаходяться без масок", пояснив прем'єр.

Читайте також: Україна дісталася до червоної зони країн з коронавірусом

Нагадаємо, перший етап послаблень карантинних обмежень розпочався 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів, відкрили парки та дитячі майданчики.

Другий етап ослаблення обмежень стартував 22 травня. Уряд дозволив відновити роботу транспорту і дошкільних закладів, готелів (крім хостелів), проведення спортивних змагань без глядачів і релігійних служб. Наступні етапи заплановані на 1 та 10 червня.

Датою третього етапу послаблення стало 1 червня. Тоді роботу відновили фітнес-центри, басейни та спортивні майданчики, а також відкрили міжобласні пасажирські перевезення та залізницю. У ВНЗ та професійно-технічних коледжах дозволено проведення сесій.

Зараз в Україні діє адаптивний карантин - рішення про пом'якшення або посилення обмежень приймає місцева влада з урахуванням епідситуації в регіоні.

Детальніше - в статті Юлії Самаєвої "Розумний карантин" на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі