Туск назвав путінську Росію стратегічною проблемою всієї Європи

Поділитися
Туск назвав путінську Росію стратегічною проблемою всієї Європи © president.gov.ua
За словами політика, Європа зберегла єдність щодо санкцій проти Москви.

Президент Європейської ради Дональд Туск назвав путінську Росію стратегічною проблемою Європи. Він в черговий раз повторив, що не буде суверенної Європи без незалежної України, а тверда і послідовна позиція ЄС щодо Росії стала першим, настільки ясним і недвозначним виразом європейського суверенітету.

"Майже щотижня мені доводилося публічно нагадувати іншим, що Росія - не наш "стратегічний партнер", а наша "стратегічна проблема". Мене навіть назвали "мономаніяком" за те, що я так зосередився на цьому предметі. Але врешті-решт це окупилося. Ми зберегли нашу єдність, також з точки зору санкцій", - сказав він напередодні.

Нагадаємо, 8 липня у Києві відбувся одноденний саміт Україна-ЄС. Це 21-а зустріч на рівні керівництва країни й об'єднання з дня набуття незалежності в 1991 році.

У заходах взяли участь висока представниця ЄС з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні, єврокомісар Йоханнес Ган, голова Європейської Ради Дональд Туск, голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер і президент України Володимир Зеленський.

За підсумками саміту представники українського уряду та член Європейської Комісії Йоганнес Ган підписали п'ять угод щодо фінансування програм з проведення реформ, боротьби з корупцією, відновлення економіки Донецької і Луганської областей і розвитку української культури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі