Туск вказав на зв'язок між підтримкою України та безпекою ЄС

Поділитися
Туск вказав на зв'язок між підтримкою України та безпекою ЄС "Підтримка України - у власних інтересах Європи", - наголошує Туск © Facebook/Donald Tusk
Європейська безпека важливіша за короткострокові інтереси щодо Росії, вважає експрезидент Євроради.

Колишній президент Європейської Ради Дональд Туск закликав ЄС і надалі підтримувати Україну, а експрезидент Німеччини Йоахім Ґаук застеріг Європу від загроз, які виходять з боку Росії, повідомляє DW.

"Підтримка України - у власних інтересах Європи. А європейська безпека важливіша за короткострокові інтереси щодо Росії", - наголосив Туск під час вручення премії імені Маріон Денгофф за порозуміння та примирення між народами.

У своїй промові експрезидент Євроради закликав європейців не допустити розколу в своїх лавах. На переконання Туска, країни Європи мають підтримувати трансатлантичні відносини, хай би хто нині був президентом США.

Своєю чергою Йоахім Ґаук наголосив на тому, що збереження європейської єдності було визначальним напрямком діяльності Туска на посаді президента Євроради.

"Його непокоїла агресивна політика Путіна, яка проявилася не лише в анексії Криму і на сході України, але і в його спробах розколу всередині ЄС", - зазначив колишній президент Німеччини.

Нагадаємо, 8 липня у Києві відбувся одноденний саміт Україна-ЄС. Це 21-а зустріч на рівні керівництва країни й об'єднання з дня набуття незалежності в 1991 році.

Участь у заходах брали висока представниця ЄС з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні, єврокомісар Йоханнес Ган, голова Європейської Ради Дональд Туск, голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер і президент України Володимир Зеленський.

За підсумками саміту представники українського уряду та член Європейської Комісії Йоганнес Ган підписали п'ять угод щодо фінансування програм з проведення реформ, боротьби з корупцією, відновлення економіки Донецької і Луганської областей і розвитку української культури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі