Туск запросив Зеленського на саміт Україна-ЄС у липні

Поділитися
Туск запросив Зеленського на саміт Україна-ЄС у липні Дональд Туск зателефонував Порошенку і Зеленському © Facebook/Donald Tusk
Голова Євроради подякував Порошенку за роки плідної співпраці.

Президент Європейської Ради Дональд Туск обговорив із Володимиром Зеленським, обраним президентом України, проведення саміту Україна – Євросоюз, запланованого на липень 2019 року. Про телефонну розмову із Зеленським Туск повідомив на своїй сторінці у Twitter у вівторок, 23 квітня.

"По-перше, хороша телефонна розмову з Володимиром Зеленським, обраним президентом України, який ще не вступив на посаду. Я запевнив його в тому, що ЄС незмінно підтримує Україну. Очікую нашої співпраці і саміту Україна-ЄС у липні", - написав голова Європейської Ради.

Цього ж дня Дональд Туск зателефонував президентові України Петру Порошенку і подякував йому за роки плідної співпраці, а також відзначив роль глави держави у забезпеченні конкурентних та чесних виборів.

"Конкурентні, вільні й справедливі президентські вибори з мирною передачею влади – найкращий доказ прогресу і демократії в Україні", - підкреслив президент Євроради.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. За підсумками обробки 100% протоколів, за Володимира Зеленського проголосували понад 73% виборців, за Петра Порошенка – майже 24,5%. Явка на виборах склала 62,8%, на виборчі дільниці прийшли майже 18,5 млн українців.

Президент Петро Порошенко привітав Зеленського з перемогою, а також пообіцяв не йти з політики і захищати національні інтереси України та досягнення його команди за п'ять років президентського терміну.

Слідом за чинним президентом Зеленського привітав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він також подякував Порошенку за досягнення на посту глави держави.

Зеленського також привітали президент Польщі Анджей Дуда, президент Франції Емманюель Макрон, федеральний канцлер Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп. У свою чергу, в посольстві США висловили надію, що Зеленський продовжить у відносинах з Вашингтоном курс, обраний його попередником Петром Порошенком.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що розраховує напродовження співробітництва України й Альянсу при президенті Зеленському. Президент Європейської Ради Дональд Тускнагадав лідеру президентських перегонів має бути продовжений реформи і боротьбу з корупцією.

Детальніше про президентську кампанію читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі