У 2020 році США значно збільшать обсяги військової допомоги Україні – Чалий

Поділитися
У 2020 році США значно збільшать обсяги військової допомоги Україні – Чалий Чалий заявив, що в 2020 році США хоче виділити на підтримку України не менш як 700 млн доларів © Валерій Чалий/Facebook
Чалий зазначив, що йдеться про допомогу військово-технічну і про підтримку ряду програм реформування.

У наступному, 2020 року, США планують значно збільшити фінансування проектів військової допомоги для України, заявив посол України в США Валерій Чалий, передає "Укрінформ".

"Зараз розглядаються питання, і вже пройшла стадія затвердження у профільному комітеті в Конгресі, про збільшення допомоги Україні у наступному році як по лінії Пентагону, так і Державного департаменту", – розповів посол.

Чалий зазначив, що йдеться про допомогу військово-технічну, у тому числі про постачання летальної зброї оборонного характеру, про підтримку Міністерства України у справах ветеранів, а також ряду програм реформування.

"Загальне планування обсягу цих коштів очікується більше, ніж у поточному році – понад $ 700 млн. Це величезна підтримка. Якщо взяти інші країни європейського регіону, то ми маємо найбільшу підтримку Сполучених Штатів", – зазначив Чалий.

Раніше повідомлялося, що з початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військово-технічної допомоги. Також президент США Дональд Трамп просить Конгрес виділити країнам 500 мільйонів доларів на боротьбу з агресивними діями Росії. США протягом двох-трьох років планують витратити ще близько мільйона доларів на просування свободи інтернету в Україні.

Детальніше про американську військову допомогу Україні читайте в статті Юрія Бутусова "Військова техніка США для України: політичний символізм і цілепокладання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі