У Берліні не обговорюватимуть створення консультативної ради при ТКГ: Резніков назвав причину

Відео
Поділитися
У Берліні не обговорюватимуть створення консультативної ради при ТКГ: Резніков назвав причину Віце-прем'єр розповів, з чим він, Єрмак, Кулеба і Таран летять у Берлін © president.gov.ua
Українська урядова делегація обговорить із німецькою стороною виконання домовленостей паризького саміту нормандської четвірки.

Українська урядова делегація під час майбутнього візиту до Берліну не планує обговорювати створення консультативної ради при Тристороннійї контактній групі, повідомив віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Не планується", - заявив урядовець в ефірі "Суспільного" увечері в понеділок, 1 червня.

Він уточнив, що ні ОБСЄ, ні представники держав нормандської четвірки ніяк не відреагували на цю ініціативу.

"Ідея створення консультативної ради полягала в тому, щоб свою позицію висловили представники французької, німецької (сторін, - Ред.) і ОБСЄ. В принципі, пройшло вже достатньо часу. Позиція досі не озвучена. Тому я не думаю, що це питання буде на порядку денному", - пояснив Резніков.

Як повідомлялося, 2 червня голова Офісі президента Андрій Єрмак, прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відвідають Берлін, щоб обговорити з німецькою стороною реалізацію домовленостей паризького саміту нормандської четвірки. Заплановано зустрічі членів делегації з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером і міністром оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Зазначимо, що заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак у середині травня відвідував Берлін. За словами Козака, у ході консультація з представниками уряду Німеччини було досягнуто якісь "домовленості щодо Донбасу".

Читайте також: Прем'єр Італії наполягає на продовженні карантину в країні після 3 квітня

Як повідомлялося, на зустрічі ТКГ 11 березня за участю голови ОП України Андрія Єрмака і заступник глави АП РФ Дмитра Козака було підписано протокол про створення консультативної ради при ТКГ. Однак заплановану на 25 березня зустріч у Мінську скасували через коронавірус. Саме на цей день було заплановано підписання рішення ТКГ про створення консультативної ради.

ZN.UA опублікував фотокопію протоколу з рішенням про створення консульативного ради. До неї планують включити по 10 представників України і ОРДЛО. Створення цього органу фактично зафіксує суб'єктність ОРДЛО. При цьому Росія увійде до Ради не як країна-агресор, а у вигляді так званого "спостерігача-гаранта" нарівні з Францією, Німеччиною та ОБСЄ.

Оглядач ZN.UA Тетяна Силіна констатувала, що рівний статус України і представників незаконних збройних формувань – це "те, від чого Київ категорично відмовлявся всі шість років. І це та помилка, вчинена свого часу Кишиневом у врегулюванні придністровського конфлікту, яку експерти настійно закликали Київ не повторювати".

Проте за версією кернівника Офісу президента Андрія Єрмака, у цій нібито "не йдеть про правове визнання представників ОРДЛО і прямих переговорів з ними".

На неприпустимість прямих переговорів з бойовиками вказали чимало українських політиків, волонтерів, ветеранів, еспертів-міжнародників і представники громадянського суспільства.

Категорично проти висловилися парламентські фракції "Голосу" і "Європейської Солідарності". Звернення до президента підписали 60 членів фракції "Слуги народу", частина з них згодом відкликали свої підписи і видалили пости в Facebook.

Про катастрофічні для України наслідки, до яких призведе створення консультативної ради та легітимізація бойовиків, читайте в матеріалі "Технологія.ру для влади.Зе" Михайла Гончара, Володимира Горбача, Віталія Мартинюка і Сергія Савченка у ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі