У будинку Гримчака завершили обшук – адвокат

Поділитися
У будинку Гримчака завершили обшук – адвокат Гримчака затримали близько 21:40 під час виходу в магазин © Громадське
Сам Гримчак, за деякими даними, зараз знаходиться у будівлі управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України на вулиці Борисоглібській у Києві.

Правоохоронні органи завершили обшук в будинку заступника Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака у Києві, якого затримали за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на адвоката сім'ї Гримчаків Фелікса Кашарского.

"За словами дружини Гримчака Юлії, чиновника затримали близько 21:40, коли він вийшов у магазин. Вона стверджує, що вперше чує про хабар, який інкримінують її чоловікові. Жінка називає кримінальну справу політичним замовленням. За словами Юлії Гримчак, другий затриманий – її брат", – сказано у повідомленні.

Зазначимо, що другого затриманого в ЗМІ та інформації правоохоронних органів називають "помічником Гримчака".

Поточне місцезнаходження Юрія Гримчака адвокат також зазначив – заступник міністра зараз знаходиться "на Борисоглібській", тобто, швидше за все, у будівлі управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України на вулиці Борисоглібській у Києві.

Увечері 14 серпня НАБУ і СБУ повідомили про затримання Юрія Гримчака і його "помічника" за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. За даними слідства, затримані обіцяли за гроші вплинути на рішення інших високопосадовців.

Згідно з офіційною заявою, заступника міністра та його "помічника" взяли на гарячому під час отримання 480 тисяч доларів. Обшук і затримання проводилися вдома у Гримчака. Йому інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах.

У МінТОТ заявили, що затримання Гримчака не пов'язане із діяльністю міністерства, а другий затриманий не є помічником заступника міністра, оскільки у штатному розкладі МінТОТ немає такої посади. Те ж саме заявив і Георгій Тука.

Юрій Гримчак обіймає посаду заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб з березня 2017 року, до цього він півроку був радником голови МінТОТ.

Юрій Гримчак народився 30 жовтня 1965 року в Донецьку. У 2005-2006 роках був заступником голови Донецької обласної державної адміністрації. У 2007-2012 роках – народний депутат України від блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі