У "ЧЕСНО" назвали перших кнопкодавів Ради у новому році

Поділитися
У "ЧЕСНО" назвали перших кнопкодавів Ради у новому році
Кнопкодавили під час реєстрації на першому пленарному засіданні.

Позафракційних депутатів Вадима Новинського та Дмитра Шпенова спіймали на кнопкодавстві під час реєстрації на першому пленарному засіданні парламенту у новому році. Про це повідомляє сьогодні громадський рух "ЧЕСНО".

Новинський натиснув кнопку на своєму місці, а після того – на пульті колеги Муси Магомедова. Останній згодом добіг до місця, однак на табло голосування системи "Рада" видно, що кнопка на пульті Магомедова вже натиснута.

Тим часом Шпенов зареєстрував себе та відсутнього на той момент колегу Дмитра Шенцева. У Раді попереднього скликання "ЧЕСНО" вже ловив Шпенова на порушенні процедури особистого голосування.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях Верховної Ради України". Депутат, який умисно проголосує за свого колегу під час пленарного засідання Ради, нестиме кримінальну відповідальність. Такі дії каратимуться штрафом від 3 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 51-85 тисячам гривень. Для цього провину необхідно буде довести в суді. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його публікації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі