У ЦВК назвали кількість українців, які проголосували за кордоном

Поділитися
У ЦВК назвали кількість українців, які проголосували за кордоном За кордоном працювало понад 100 ділянок
Виборчі бюлетені отримали близько 55 тисяч чоловік.

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) повідомили про те, що в першому турі президентських виборів за кордоном проголосували близько 13% виборців. За словами глави ЦВК Тетяни Сліпачук, в іноземних державах активність виборців була неоднаковою.

"Закордонний округ в процесі цих чергових виборів президента також відпрацював абсолютно гідно. Загальна кількість виборців, яку було включено до списків виборців, склала 434 тисячі 930 осіб. З цієї кількості виборчі бюлетені отримали 54 тисячі 931 людина, що становить 12,62% від загальної кількості", - цитує Сліпачук "Укрінформ".

Зазначимо, що за кордоном працювала 101 виборча дільниця.

Читайте також: В Австралії явка склала 7,2% — ЦВК

У неділю, 31 березня, відбувся перший тур виборів президента України. Для голосування на 199 територіальних округах в Україні і 1 зарубіжному були відкриті майже 30 тисяч виборчих дільниць, явка на виборах склала 63,48%. На посаду голови держави претендували 39 кандидатів.

Жоден з кандидатів не зміг заручитися підтримкою абсолютної більшості виборців. Згідно з даними Національного екзит-полу, станом на 20:00 шоумен Володимир Зеленський лідирував у першому турі голосування на виборах президента з 30,6%, чинний голова держави Петро Порошенко набирав 17,8%, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 14,2%.

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня. Слідкуйте за перебігом президентських виборів в Україні разом із DT.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі