У Держдепі США готові до співпраці з новою Радою

Поділитися
У Держдепі США готові до співпраці з новою Радою Держдеп США привітав Україну з демократичними виборами © Еспресо.TV
Сполучені Штати вітають Україну з проведенням демократичних і вільних парламентських виборів.

Державний департамент США привітав Україну з проведенням мирних і демократичних дострокових парламентських виборів і висловив готовність до співпраці зі сформованою після виборів Верховною Радою IX скликання.

"США вітають Україну з проведенням мирних парламентських виборів, які дали чіткий результат і підкреслили прихильність українців до демократичних ідеалів. Ми працюватимемо з новою владою в Україні і українським народом на шляху реформ, які є критично важливими для забезпечення успіху країни", - йдеться у спеціальній заяві Держдепу, яку цитує посольство України в США.

Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть України у її протидії російській агресії.

"Ми будемо продовжувати стояти пліч-опліч з народом України у побудові сильної, успішної, демократичної та безпечної держави в її міжнародно визнаних кордонах", - додається у заяві.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися дострокові вибори у Верховну Раду. Центральна виборча комісія повинна оголосити результати голосування протягом 15 днів з дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно з Конституцією, новообрана Верховна Рада повинна зібратися на своє перше засідання протягом 30 днів з моменту оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли повинен зібратися на засідання новий парламент – 9 вересня 2019 року.

ЦВК опрацювала вже понад 90% протоколів. Згідно з результатами, партія "Слуга Народу" набирає 43,14% голосів. На другому місці "Опозиційна платформа – За життя", за яку проголосували 13,02% виборців. У трійку лідерів також потрапила "Батьківщина" з результатом 8,18%. За партію "Європейська Солідарність" проголосували 8,12% українців. Політсила "Голос" отримала 5,84% голосів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі