У Генасамблеї ООН проходить засідання щодо ситуації на окупованих територіях України: онлайн

Поділитися
У Генасамблеї ООН проходить засідання щодо ситуації на окупованих територіях України: онлайн © tsn.ua
Вадим Пристайко розповів про те, що анексія Криму призвела до ще однієї форми дискримінації.

У Нью-Йорку сьогодні проходить засідання Генасамблеї ООН щодо ситуації на окупованих територіях України, яке відбувається за ініціативи Києва. Серед спікерів - міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Пристайко під час виступу розповів про те, що анексія Криму, яка почалася шість років тому 20 лютого, призвела до ще однієї форми дискримінації, повідомляє "Крим.Реалії".

"Я маю на увазі тяжке становище мусульман, кримських татар, а також Православної церкви України. Ми вважаємо, що питання релігійних свобод додатково повинно розглядатися Асамблеєю і вітаємо відповідні ініціативи партнерів", – сказав глава МЗС України.

Нагадаємо, що раніше країни Євросоюзу - члени Ради безпеки ООН після ініційованого Росією засідання Ради безпеки, на якому обговорювалося виконання Мінських угод, виступили із заявою на підтримку України.

У заяві говорилося, що Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина і Польща повністю підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

Засідання Ради безпеки ООН щодо Мінських домовленостей, ініційоване Росією напередодні спецзасідання Генасамблеї, у МЗС назвали черговим трюком російської дипломатії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі