У команді президента Зеленського немає жодного фахівця з Криму — оглядач

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У команді президента Зеленського немає жодного фахівця з Криму — оглядач © sluganarodu.ua
Нові обличчя в парламенті не можуть не радувати, але значна їх частина вже краще знає реалії Європи, ніж рідної країни.

На сьогодні можна констатувати, що, у світлі нового розкладу сил у парламенті та новій АП, процес щодо Криму доведеться починати з лікнепу тих, хто приймає рішення. Бо в команді президента Зеленського немає жодної людини, котра б володіла системними знаннями кримської проблематики. Нові обличчя в парламенті не можуть не тішити, але, здається, чимало їх уже краще знають реалії Європи, ніж рідної країни. А тим більше її окупованих РФ околиць.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Валентина Самар. За її словами, у програмі партії "Слуга народу", яка може отримати більшість у парламенті, релевантними сподіванням кримчан можуть вважатися тільки два пункти в різних розділах: "Забезпечимо законодавчий супровід ініціатив президента, спрямованих на відновлення територіальної цілісности та державного суверенітету України" і "Створимо систему інформаційної реінтеграції жителів окупованих територій в Україні".

"Оскільки чіткої програми в президента Зеленського щодо деокупації Криму й частини Донбасу немає, то що законодавчо супроводжуватимуть депутати СН, теж неясно. Друге зобов'язання викликає запитання: а чому тільки інформаційна реінтеграція? Адже "папєрєднікі" так потрудилися, що нині, за великим рахунком, ідеться про необхідність ліквідувати дискримінацію громадян України з кримською "пропискою" з боку держави Україна. Так, саме так правозахисники кваліфікують статус нерезидентів, наданий кримчанам законом про ВЕЗ "Крим" і наказом НБУ №699, які їх дискримінують у правах", - підкреслює оглядач.

Детальніше про кримські завдання нового парламенту читайте у статті Валентини Самар "Іспит на Крим переноситься" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі