У Криму не вистачає води для величезної російської армії – Умеров

Поділитися
У Криму не вистачає води для величезної російської армії – Умеров © Сайт президента України
У Меджлісі заявили про те, що жодних компромісів щодо водопостачання окупованого півострова бути не може.

Завдання України зробити анексований Крим непідйомним та недешевим для Росії, а також домагатися посилення санкцій відносно держави-окупанта. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

"Як буде записано в договорі про постачання води у Крим? Україна постачає воду у 83-й регіон РФ, Республіку Крим? Це пряме визнання юрисдикції Росії в Криму. За міжнародними правилами за всі проблеми на окупованій території несе відповідальність окупант. Наше завдання зробити Крим непідйомною, дорогою ношею для Росії", - зазначив Умеров.

Також він написав про те, що Україна під керівництвом партії "Слуга народу" "завжди намагається догодити агресору".

"Для населення води в Криму достатньо. Не вистачає коли рахують разом із величезною армією. Російською армією! Крим страшно мілітаризований. Підтримуючи Росію, ви, що називають себе "слугами народу", підставляєте свій народ. Припиніть грати з вогнем. Росія – агресор", - підкреслив представник Меджлісу.

На думку Умерова, у такій ситуації потрібно шукати не компроміси, а "підтримку у світі, у вигляді посилення санкцій, економічних, дипломатичних і політичних".

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія допусив можливість подачі води в анексований Крим з території материкової України в обмін на поступки Росії щодо Донбасу.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розкритикував пропозицію Арахамії, зазначивши, що "не допускає, що держава може продати кримчан за воду".

Новий глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що пропозиція відновити поставки води в анексований Крим в обмін на виведення російських військ з Донбасу - це особиста думка Арахамії.

Постпред президента України в АР Крим Антон Кориневич повідомив, що водопостачання півострова буде відновлено тільки після його повної деокупації. Такої позиції Україна дотримується шостий рік, з початку анексії Криму в 2014 році.

Після анексії Криму Росією Україна припинила подавати воду на півострів по Північно-Кримському каналу, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через цей канал, з території Херсонської області.

Значне додаткове навантаження на водні ресурси півострова чинить його стрімка мілітаризація Росією. Оскільки базові потреби кримчан у прісній воді в разі виведення російських військ можна задовольнити навіть без відновлення поставок дніпровської води.

Докладніше про проблему читайте у статті Олексія Їжака "Не вбивати на водопої".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі