У Мінську узгодять дату припинення вогню і списки на обмін

Поділитися
У Мінську узгодять дату припинення вогню і списки на обмін Гуманітарна група буде остаточно звіряти списки 18 грудня © president.gov.ua
Засідання робочих груп ТКГ плануються у середу, 18 грудня.

На засіданні Тристоронньої контактної групи, яке заплановано на 18 грудня, уточнять списки для обміну утримуваних осіб та дату припинення вогню в Донбасі, заявив глава МЗС Вадим Пристайко, пише Інтерфакс-Україна.

"Сподіваюся, що в середу буде оголошено конкретну дату припинення вогню ... До кінця року, сподіваюся, ми обміняємо наших військовополонених, і ця домовленість також буде досягнута в середу", - сказав міністр у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу Інтер.

Також він сподівається, що у середу відбудуться засідання робочих груп ТКГ: "група з безпеки оголосить про припинення вогню, узгодить нові ділянки для розведення і вимагатиме від ОБСЄ верифікації. Гуманітарна група буде остаточно звіряти списки (на обмін - ред.)".

У вівторок, 17 грудня, за словами Пристайка, Україна проситиме в ОБСЄ зміни мандата Спеціальної моніторингової місії (СММ) таким чином, щоб отримати точну інформацію по розведенню сил в Донбасі.

Раніше Зеленський назвав три етапи проведення обміну утримуваними особами.

Нагадаємо, в ході нормандського саміту в Парижі 9 грудня глави чотирьох держав підписали комюніке, серед пунктів якого відзначається припинення вогню в Донбасі, "новорічний" обмін утримуваними особами, розширення мандату ОБСЄ та проведення розведення сил ще в трьох ділянках на лінії розмежування.

Наступна зустріч лідерів України, Франції, Німеччини і Росії запланована на березень 2020 року. За цей час політичні радники лідерів нормандської четвірки повинні узгодити кроки з імплементації політичних заходів: прийняття закону про особливий порядок самоврядування ОРДЛО на постійній основі, інкорпорації "формули Штайнмайера" в українське законодавство і підготовку місцевих виборів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі