У МЗС не потвердили візит Трампа та Джонсона в Україну

Поділитися
У МЗС не потвердили візит Трампа та Джонсона в Україну Американський президент і британський прем'єр ще не відповіли на запрошення Зеленського © zik.ua
Президента США і британського прем'єра запросили в Київ на 8 травня, але офіційної згоди Вашингтон і Лондон ще не давали.

Вашингтон і Лондон не підтвердили візит президента США Дональда Трампа і прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона до Києва. Обох запросили в Україну 8 травня на заходи, приурочені до 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Президент США запрошений в Україну, також запрошений і прем'єр-міністр Великої Британії. І саме про них обох йшлося в статті The Guardian, що не підтверджена офіційними каналами", - повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю телеканалу "Україна 24", що транслювалося ввечері в п'ятницю, 28 лютого.

За словами кервника МЗС, Джонсон і Трамп запропонували українській стороні зробити візит у відповідь, коли буде можливість. Але про конкретні дати не йшлося.

Напередодні видання The Guardian із посиланням на джерела в Києві повідомило, що Дональд Трамп і Борис Джонсон можуть прилетіти в Україну 8 травня.

Серед варіантів, які вважаються компромісними у Вашингтоні і Лондоні, - не відвідування Москви 9 травня, а участь у церемоніях в Києві 8 травня.

Видання пише, що "уряд у Києві наполегливо працює над тим, щоб представити українські церемонії як більш прийнятний спосіб вшанувати пам'ять про страждання Другої світової війни, без ризику схвалити російську агресію".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі