У МЗС розповіли про роботу над впровадженням е-голосування за кордоном

Поділитися
У МЗС розповіли про роботу над впровадженням е-голосування за кордоном МЗС запропонувало запровадити е-голосування за кордоном
Українські відомства вивчають досвід Естонії.

МЗС та інші відомства працюють над можливістю впровадження електронного голосування для громадян України на закордонному виборчому окрузі. Про це розповів державний секретар міністерства Андрій Заяць в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Після президентських виборів 2019 року ми відразу ж звернулися до Кабінету міністрів з пропозицією про запровадження електронного голосування, принаймні, на виборчому окрузі за кордоном", - повідомив він.

За словами Зайця, прем'єр-міністр дав відповідне доручення Міністерству юстиції і Держагентству електронного управління, спільно з МЗС та Центрвиборчкомом було розпочато роботу в цьому напрямку. Технологія е-голосування поки не обговорювалася, зазначив держсекретар.

З плюсів такого голосування: істотне збільшення тих, хто зможе взяти участь у голосуванні, зменшення витрат на організацію, полегшення логістики і розвантаження зарубіжних установ. З мінусів: ризик втручання в процес голосування. За словами представника МЗС, рівень захисту персональних даних повинен бути дуже продуманим.

Дипломати зараз активно вивчають досвід Естонії у цьому напрямку, додав Заяць.

Раніше радник президента Володимира Зеленського та обраний депутат нової Верховної Ради Михайло Федоров повідомив про те, що команда глави держави працює над проєктом, який дозволить українцям голосувати на виборах онлайн. За його словами, на першому етапі платформу будуть використовувати для опитувань, які допоможуть дізнатися думку громадян. Найголовнішим в електронному голосуванні є забезпечення конфіденційності, цілісності та анонімності, зазначив Федоров.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі