У "Народному фронті" зажадали відставки голови Генштабу ЗСУ у зв'язку з подіями в Калинівці

Поділитися
У "Народному фронті" зажадали відставки голови Генштабу ЗСУ у зв'язку з подіями в Калинівці У "Народному фронті" пройшлися по всім: дісталося й голові Генштабу, і Верховному головнокомандувачу © МВС України
А також запропонували перевірити склади боєприпасів, що залишилися.

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко виступив з пропозицією про відставку голови Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка у зв'язку з НП на арсеналі поблизу міста Калинівка Вінницької області.

"Те, що сталося вчора на складі боєприпасів у Калинівці - це військова катастрофа, відповідальність за яку має нести не "фунт" і не "стрілочник", а голова Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко і його заступник, який відповідає за збереження військових складів", - написав він на своїй сторінці у Facebook

У зв'язку з цим Геращенко запропонував Комітету з питань національної безпеки і оборони на найближчому засіданні розглянути питання про звернення до президента України Петра Порошенка з пропозицією відправити у відставку Муженко і його заступника.

Крім того, політик запропонував провести ревізію щодо дотримання заходів безпеки на всіх військових складах України і "зробити висновки щодо того, що ще потрібно зробити для забезпечення їхньої безпеки". І закликав Генштаб ЗСУ відзвітувати про витрачання виділених з бюджету коштів.

"Якщо Верховний головнокомандувач продовжить робити вигляд, що нічого не відбувається після вибухів складів у Сватовому, Балаклії та Калинівці, та не робити кадрових висновків на самісінькій верхівці, то це злочинно по відношенню до безпеки нашої країни", - підкреслив Геращенко.

Військова прокуратура кваліфікувала вибухи на складі боєприпасів поблизу міста Калинівка Вінницької області як диверсію. У ЗСУ уточнили, що над арсеналом працював безпілотник, і це терористичний акт.

Нагадаємо, ввечері 26 вересня зайнялися склади боєприпасів Збройних сил України у селі Сальник біля Калинівки Вінницької області.

Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження опинились довколишні населені пункти. Вогонь охопив 10% від загальної площі військового об'єкта. На локалізацію пожежі були скеровані спецтехніка Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожежні танки та поїзд.

Як повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, "Украероцентр" закрив повітряний простір у радіусі 50 кілометрів від епіцентру загоряння на складах боєприпасів у військовій частині біля Калинівки Вінницької області. А у прес-службі державного перевізника "Укрзалізниця" повідомили про зміну маршруту 47 пасажирських поїздів.

На місце пожежі на території військової частини біля Калинівки Вінницької області направлена оперативна група офіцерів Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони на чолі з начальником Генштабу Віктором Муженком.

У ДСНС повідомляють про 28 тисяч осіб, евакуйованих із Калинівського району, та 1,3 тисячі осіб – із Вінницького району. Генштаб ЗСУ, нагадаємо, повідомив про 22 тисячі евакуйованих цивільних і 500 сім'ях військовослужбовців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі