У партії "Слуга народу" найбільша підтримка на півдні країни — опитування

Поділитися
У партії "Слуга народу" найбільша підтримка на півдні країни — опитування
5% бар'єру в Раду можуть пройти п'ять партій.

Якщо б вибори у Верховну Раду проходили в найближчу неділю, то в парламент при наявності 5% прохідного бар'єру могли б пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Блок Петра Порошенка "Солідарність", ВО "Батьківщина", а також партія "Сила і честь". Про це свідчать результати ролінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім.А.Яременко.

Серед тих, хто визначився з вибором, за партію "Слуга народу" проголосували б 39,9% з усіх опитаних, за "Опозиційну платформу – За життя" – 11,2%, Блок Петра Порошенка "Солідарність" набирає 9,9%, ВО "Батьківщина" – 9,6%, партія "Сила і честь" Ігоря Смєшка - 5,7%. Також високі шанси подолати прохідний бар'єр і у партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, за яку проголосували б 4,3% виборців, що визначилися.

У той же час за партію "Опозиційний блок – Партія миру і розвитку" проголосували б 3,2%, за партію Святослава Вакарчука – 3%, за Радикальну партію Олега Ляшка – 2,8%. Об'єднання "Самопоміч" підтримали б 2%, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" -1,9%, партію Володимира Гройсмана – 1,4%, "Громадянську платформу Надії Савченко" – 1,2%, Аграрну партію – 1,1%. Інші партії не готові підтримати більше 0,5% опитаних.

У партії "Слуга народу" найбільша підтримка на півдні країни (58,7% серед тих, хто визначився з вибором), рівна, в центрі і на сході країни, трохи нижча на Донбасі і найнижча на заході України (29,9%).

Партію "Опозиційна платформа – За життя" готові підтримати 37,7% респондентів визначилися на Донбасі і 22,1% на сході, при тому значно менше в інших регіонах.

"Блок Петра Порошенка "Солідарність", навпаки, має відносно високу підтримку на заході (15,7%) і в центрі (11,9%), і значно нижче в інших регіонах.

У ВО "Батьківщина" щодо рівномірна підтримка (8,4-11,2%) майже в усіх регіонах, окрім Донбасу, де за неї проголосували б менше 1% визначилися з вибором. У партії "Сила і честь" найбільша підтримка в центрі країни (8,2%), значно менше на сході, в інших регіонах вона в межах 2,3-2,8%.

"Громадянську позицію" з великим відривом підтримують на заході України (12,3%), в інших регіонах менше 4%.

Під час опитування 15-19 травня було опитано 2121 респондентів віком від 18 років із 24 областей і Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Помилка вибірки 1,2-2,2%.

Нагадаємо, що за даними опитування, серед політичних сил, які збираються, або можуть йти на вибори до Верховної Ради, лідирує партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу", яку готові підтримати 43,8% тих, хто має намір голосувати і визначився. На другому місці "Опозиційна платформа – За життя" – за неї голоси готові віддати 10,5%, на третьому БПП "Солідарність", за яку планують проголосувати 8,8%.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі