У плані Зеленського немає кроків щодо антикорупційної та судової реформ – ЦПК

Поділитися
У плані Зеленського немає кроків щодо антикорупційної та судової реформ – ЦПК Зеленського просять прокоментувати відсутність раніше підтриманих ним пріоритетів © Команда Зеленського/Facebook
У "Центрі протидії корупції" прокоментували опублікований у ЗМІ план Зеленського-президента.

Серед опублікованих у ЗМІ перших десяти кроків кандидата у президенти України Володимира Зеленського немає жодних, що стосуються антикорупційної чи судової реформи. Про це заявили сьогодні у громадській організації "Центр протидії корупції".

Вказується, що в озвученому плані немає згадок про кроки з підтриманого Зеленським антикорупційного порядку денного. Документ був розроблений коаліцією низки громадських організацій. Кандидат їх підтримав ще до першого туру виборів. У ЦПК наголошують, що в плані також забули й про пріоритети порядку денного реформи правосуддя, який раніше був підтриманий.

"Звертаємось до Володимира Зеленського з проханням прокоментувати відсутність ним же підтриманих пріоритетів громадських організацій у презентованому плані дій", - сказав голова правління організації Віталій Шабунін.

Так, громадські організації вимагають перезапустити Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру та Нацагентство з питань запобігання корупції, звузити функції Служби безпеки до стандартів НАТО та захистити Національне антикорупційне бюро.

Серед пріоритетів реформи правосуддя у ЦПК назвали – якісне оновлення суддівського корпусу та забезпечення його незалежності, залучення громадян до судочинства, забезпечення належної якості кадрів у системі слідства, прокуратури, адвокатури і суду.

Читайте також: Україна може вийти з нинішньої кризи з більш сильними інститутами, а може і програти все — експерт

Нагадаємо, що у команді Володимира Зеленського розповіли про перші десять рішень, які він прийматиме в разі перемоги у другому турі президентських виборів. З експертами видання Liga.net зустрілися ідеолог передвиборної кампанії Руслан Стефанчук і експерт штабу з економічних питань Данило Гетманцев.

За результатами першого туру виборів лідерами є кандидат в президенти Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%). Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Все, що потрібно знати про вибори в Україні в спецтемі DT.UA Вибори-2019.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі