У Польщі озвучили очікування від нормандського саміту

Поділитися
У Польщі озвучили очікування від нормандського саміту Глава МЗС озвучив очікування від результатів нормандського саміту © Фокус.ua
Польща підтримує продовження санкцій проти РФ.

Голова МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що результати нормандської зустрічі не призведуть до скасування санкцій проти Росії, оскільки в діях РФ нічого не змінилося. Про це повідомляє Wnp.pl.

"Польща підтримує продовження санкцій проти РФ і, думаю, що більшість країн теж. Німеччина чітко висловилася щодо цього питання. Ми не вважаємо, що з'явилися якісь зміни в діях Росії, які були б підставою для зміни політики", - сказав він.

За словами міністра, ЄС міг би скасувати санкції проти Росії лише у випадку рішучої зміни в діях Москви, наприклад виведення військ з Донбасу.

"Тоді це стане основою для обговорення. Ми не очікуємо таких вражаючих рішень", - заявив глава польської дипломатії.

Зазначимо, перед самітом нормандської четвірки президент Володимир Зеленський назвав Польщу адвокатом України в ЄС і закликав підтримати країну.

Ввечері 9 грудня у Парижі розпочався перший з 2016 року саміт у нормандському форматі. Крім лідерів України, Франції, Німеччини та Росії, в ньому беруть участь дипломатичні делегації. Українська делегація складається з 13 осіб, до неї входять співробітники Офісу президента, міністри і керівництво НАК "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, Зеленський вже зустрівся тет-а-тет з Ангелою Меркель і Еммануелем Макроном, і переговори нормандської четвірки переривали для двосторонньої зустрічі Зеленського з Путіним.

DT.UA веде текстову трансляцію саміту.

Детальніше про підготовку зустрічі читайте в статті Костянтина Єлісєєва "Паризький саміт нормандської четвірки: врятувати Україну від стратегічної помилки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі