У Путіна назвали "неправильною" підготовку зустрічі нормандської четвірки в публічному режимі

Поділитися
У Путіна назвали "неправильною" підготовку зустрічі нормандської четвірки в публічному режимі © vm.ru
Пєсков не став відповідати, що може бути в підсумковому документі нормандського саміту, на якому наполягає Кремль.

Речник Адміністрації президента РФ Дмитро Пєсков не став коментувати слова глави української дипломатії Вадима Пристайка про те, що Кремль в якості умови проведення зустрічі лідерів нормандського формату наполягає на погодженні підсумкового документа зустрічі. Речник Кремля Пєсков назвав "недоцільним" обговорення підготовки цього заходу в публічному просторі.

"Ні, не можу сказати", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи може він повідомити, що саме має бути закріплено в цьому документі. "Ведеться така дискретна підготовча робота, і не було б неправильно вести її в публічному режимі. Це ніяк не сприяло б процесу підготовки та швидкого проведення зустрічі".

Відзначимо, що в нормандську четвірку входять Україна, Франція, Німеччина і Росія.

Нагадаємо, 1 листопада, біля Золотого на Луганщині закінчилося триденне розведення сил і засобів. Військовослужбовців ЗСУ почали відводити, попри відсутність семиденного режиму "тиші" та регулярні обстріли бойовиків. Влітку цього року відбулося розведення військ поблизу Станиці Луганської.

Відведення українських військ від лінії розмежування на ділянках в районі Золотого, Станиці Луганської (Луганська область) і Петрівського (Донецька область) є однією з умов Кремля для проведення саміту в "Нормандському форматі". При цьому гарантувати дзеркальне відведення окупаційних військ у Кремлі відмовилися.

Докладніше читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Мале золоте, а ціна велика" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі