У Путіна всупереч доказам знову заявили, що "військ Росії в Донбасі немає"

Поділитися
У Путіна всупереч доказам знову заявили, що "військ Росії в Донбасі немає" © Міноборони РФ
Росія продовжує заперечувати свою пряму участь у війні в Донбасі.

Речник Адміністрації президента РФ Дмитро Пєсков в черговий раз повторив риторику офіційної російської влади про те, що російських військ нібито немає на території Донецької і Луганської областей. А рівно рік назад МЗС РФ запустив флешмоб проти України під хештегом #ИхТамНет.

"Військ РФ у Донбасі не було і немає, але це не означає, що у наших військових немає каналів отримання інформації з прикордонних районів", - цитують Пєскова російські державні агентства.

Нагадаємо, в серпні 2018 року ГПУ оприлюднила докази військової агресії Росії в Донбасі. Як повідомили в Генпрокуратурі, українські військовослужбовці в Донецькій області знайшли зразки мінно-вибухових пристроїв, які не перебувають на озброєнні і не використовуються Збройними силами України. З урахуванням місця виявлення зазначених зразків озброєння, їх використання на території Донецької області свідчить про військову агресію Збройних сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань.

Разом з тим у травні СБУ оприлюднила чергові докази присутності найманців російської приватної військової компанії "Вагнер"у Донбасі. За даними спецслужби, зокрема, "вагнерівці" брали участь у боях за Луганський аеропорт в 2014 році і під Дебальцеве в 2015.

Президенти України і Франції Еммануель Макрон і Володимир Зеленський під час телефонної розмови 15 листопада обговорили майбутній саміт "нормандської четвірки", який має відбутися 9 грудня в Парижі. За даними Le Figaro, метою саміту є "відкриття нової послідовності імплементації Мінських домовленостей".

14 липня в Парижі і 2 вересня у Берліні відбулися зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів України, Німеччини, Франції і Росії з метою відновлення роботи "нормандського формату". Зустріч лідерів "нормандської четвірки" було заплановано на 17 вересня, але її скасували за ініціативою Росії.

Президент РФ Володимир Путін не брав участі в роботі "Нормандської четвірки" з березня 2018 року, коли було зроблено спільну заяву лідерів чотирьох держав. Остання на сьогодні зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії відбулася в Берліні в жовтні 2016 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі