У Раді пояснили, чому не прийняли поправку, яка дозволяє продовжити розслідування справ Майдану

Поділитися
У Раді пояснили, чому не прийняли поправку, яка дозволяє продовжити розслідування справ Майдану Рада повернеться до питання 3 грудня
Рада побоялася порушити законність прийняття поправки

за зволікання Ради не була прийнята поправка, яка дозволяє продовжувати справи Майдану. Адвокатська дорадча група виступила із заявою, а адвокат Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування.

Поправку ж в закон про Держбюро розслідувань, яка б дозволила продовжити розслідування справ Майдану, не ухвалили 15 листопада, бо могли виникнути питання до її законності, заявив депутат від "Слуги народу", голова комітету Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Він зазначив, що коли розглядався цей законопроект, зранку Верховна Рада проголосувала, що вона може розглядати законопроекти не пізніше 15 години. Водночас "декілька фракцій" під час розгляду питання заявляли про перерви у 30 хвилин і більше.

"Зокрема, виступав (депутат від "Опозиційної платформи - за життя" - ред.) Нестор Іванович Шуфрич, він прибіг з вимогою перерви, забираючи час для розгляду цього питання", - розповів Монастирський в ефірі hromadske.

Депутат наголосив, що ухвалення законопроекту після 15:00 поставило би під сумнів його законність.

"Ми вирішили не ризикувати, тому що це однозначно було би потім підставою для оскарження законності прийняття цього рішення", - сказав він.

По-друге, за словами Монастирського, фракції, які не підтримують ухвалення нового закону про ДБР, сказали спікеру Ради Дмитру Разумкову, що в разі ухвалення законопроекту вони подадуть постанову про визнання незаконним цього рішення.

"І нам би все одно прийшлось би чекати 3 грудня, тому що Верховна Рада тільки тоді б змогла розглянути цю постанову, і цей закон, навіть якщо б ми його прийняли, не пішов би на підпис президенту", - пояснив голова правоохоронного комітету.

У зв'язку з цим розгляд документу відклали до 3 грудня. Монастирський зазначив, що 3 грудня продовження розгляду законопроекту щодо ДБР і цієї правки зокрема буде першим в порядку денному Ради.

Водночас депутат вважає дуже малоймовірним, що Рада збереться на позачергову сесію для розгляду цього законопроекту.

Голова фракції "Слуга народу" відповів Євгенії Закревській - адвокату Небесної сотні, яка намагається достукатися до депутатів.Як відомо, у зв'язку із непевною долею документів про розслідування злочинів проти героїв Майдану, адвокат заявила про початок голодування.

Фракція "Слуга народу" підтримає поправку №318 до другого читання законопроєкту про зміни до закону про Держбюро розслідувань щодо вдосконалення його діяльності.

Про це сказав Давид Арахамія в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", звертаючись до адвоката Євгенії Закревської, яка оголосила голодування, доки поправка №318 не буде ухвалена Радою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вам особисто гарантую, що позиція нашої фракції буде цю поправку проголосувати. Я думаю, підтримає весь зал... До 3 грудня це з об'єктивних причин неможливо - люди працюють в округах, тому треба потерпіти до 3 грудня", - сказав Арахамія.

Він запевнив, що цю поправку Верховна Рада розгляне 3 грудня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі