У Ради є 90 днів на рішення після офіційного звернення Кличко про дострокові вибори в Києві — Корнієнко

Поділитися
У Ради є 90 днів на рішення після офіційного звернення Кличко про дострокові вибори в Києві — Корнієнко
Усну заяву мера Києва у "Слузі народу" не вважають серйозною.

Усні заяви мера Києва Віталія Кличка про дострокові вибори в столиці не можуть бути предметом обговорення у Верховній Раді, заявляють у фракції "Слуга народу" і відзначають, що чекають офіційного звернення до парламенту.

"Усні новини з сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Чекаємо на офіційне звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подано у Верховну Раду, далі воно надійде в комітет. Ми будемо в комітеті визначатися", - сказав перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко журналістам у кулуарах парламенту.

Він уточнив, що наступне засідання комітету з питань організації державної влади і місцевого самоврядування, який є головним у цьому питанні, відбудеться 1 жовтня.

"Якщо він встигне до цього подати (подання – ред.). Можливо, включимо до порядку денного комітету. Можливо, не включимо. У нас є 90 днів на ухвалення цього рішення", - пояснив Корнієнко.

Відзначимо, що в четвер, 19 вересня, Кличко після того, як Київрада не зібрав кворум для проведення чергової сесії заявив, що звернувся до парламенту щодо розпуску Київради і призначення дострокових виборів у столиці.

У свою чергу група народних депутатів від "Слуги народу" 13 вересня зареєструвала в парламенті законопроект №2143 про внесення змін у закон "Про столицю України – місто-герой київ", який, зокрема, передбачає проведення позачергових виборів київського міського голови та депутатів Київської міської ради 8 грудня 2019 року. Цей документ включений до порядку денного сесії парламенту 19 вересня.

Читайте також: Богдан про звільнення Кличка: Дивимося за ним

Нагадаємо, Кабмін звільнив з посади голови КМДА Віталія Кличка, однак президент Володимир Зеленський не поспішає підписувати указ. Голова Офісу президента Андрій Богдан пояснив це тим, що "за Кличком спостерігають".

У Зеленського хочуть отримати контроль над столицею, призначивши новим головою КМДА колишнього гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка.

Докладніше про правові колізії навколо посади мера і глави КМДА читайте у статті Олександра Сергієнка "Столиця дежавю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі